In že je pred nami šesti krog 3. SNL zahod. Eden izmed najbolj zanimivih obračunov bo tokrat odigran na stadionu Ivana Gregoriča v Dekanih, kjer se bo domači Jadran, ki nekoliko presenetljivo vodi na lestvici, pomeril z neporaženim moštvom Ajdovščina Škou. Pesjani, ki pod vodstvom Alfreda Jermaniša nadaljujejo z odličnimi rezultati, bodo skušali to dejstvo po tem krogu spremeniti, a jih ne čaka prav nič lahka naloga. Ajdovci imajo namreč precej kvalitetnejšo zasedbo kot Adria in še nekateri klubi, ki jih je v dosedanjem delu ugnal Jadran, za povrh pa bosta tudi Vidic in Kalin tokrat z izjemo Curka lahko računala na bolj kot ne vse najboljše igralce. Lani so domači slavili z 2:0 in sinovi burje si zagotovo želijo maščevanja.


V boju za vrh bo pomembna tudi tekma v Vipolžah, kjer se bodo Brda zoperstavila visokoleteči Izoli. Moštvi sta skupaj na tretjem in četrtem mestu, morebitni zmagovalec pa bi se ob primernih ostalih izidih lahko prebil celo na vrh. V manjši prednosti so morda gostje iz obale, ki pa zadnjega gostovanja na Goriškem niso ohranili ravno v najlepšem spominu. Brici so sicer v dosedanjem delu pred domačo publiko dosegli dve visoki zmagi, tokrat pa jih proti močnemu nasprotniku čaka prvi pravi preizkus resnične kvalitete. Nekoliko lažje delo naj bi vsaj na papirju imeli Bilje, ki gostijo Tabor, saj je slednji z dvema točkama pri dnu lestvice. Toda po mnenju poznavalcev Kraševci realno sodijo višje in moštva, ki je nekakšna tempirana bomba, nikakor ne gre podcenjevati.

Cerknica bo pred domačo publiko izraziti favorit v dvoboju z Adrio, Piran in Ilirska Bistrica pa bosta v dvoboju začelja lovila prvo zmago. Po vseh težavah Pirančanov imajo morda kanček več možnosti gostje iz Bistrice.

Pari šestega kroga 3. SNL zahod:
PIRAN : ILIRSKA BISTRICA
CERKNICA : ADRIA
BILJE: TABOR (vse 27.9. ob 16:00)
JADRAN (D) : ŠKOU
BRDA : IZOLA (obe 28.9. ob 16:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji slovenski prvoligaš ostal brez igralcev

Koronsko leto 2021 se bliža koncu, s tem pa tudi čas prestopnega roka, ki stopi v veljavo …