Včasih v šali, malo pa tudi zares, radi potožimo, da si tretjeligaške obračune ogleda več gledalcev kot pa nekatere tekme Prve lige Telekom Slovenije. Gledanost državnega prvenstva se v zadnjem času spet dviguje, dobro pa so obiskani tudi določeni lokalni derbiji. Z izjemo zasavskega derbija pa to velja predvsem za določene obračune na vzhodni polovici države.


Tribune klubov v 3. SNL zahod, v kateri tekmujejo primorski in notranjski klubi, namreč bolj ali manj samevajo. Konec novembra si je obračun Izole in Ajdovščine Škou, vodilnih ekip lige, po zapisu delegata ogledalo vsega sto gledalcev. V izolskem klubu ne skrivajo, da si želijo večje podpore in obiska gledalcev, zato so pred časom navijače povprašali po najprimernejši ceni vstopnic. Vodstvo kluba je upoštevalo želje ljudstva in vstopnino s štirih evrov znižalo na vsega dva. “V interesu kluba je, da se v borbi za drugo ligo na tribunah zbere čim več gledalcev in podpre ekipo v nadaljevanju prvenstva. Vsaka točka bo pomembna, zato podprite svoj lokalni klub in vabljeni na stadion,” so zapisali klubski spletni strani.

Gledalce je na tekme povabil tudi izkušeni vezist Marko Božič, ki se je v zimskem prestopnem roku vrnil v matično sredino. 30-letni Izolan, ki je v preteklosti v dresu Kopra, Mure in Domžal odigral tudi 98 prvoligaških tekem, si ravno tako želi večje podpore: “Menim, da je čas, da ta klub dvignemo na nivo kamor spada. Kvaliteto imamo, delamo dobro, potrebujemo še gledalce in navijače, ki bodo dihali z nami. Upam, da jih bo v naslednjih tekmah čim več, mi pa bomo dali vse od sebe. Forza Izola!”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Jesenski prvaki zahoda se pripravljajo na misijo druga liga

Do začetka drugega dela sezone v tretji ligi nas loči še dober mesec. Do tedaj bo vseh 28 …