V zahodni skupini 3. SNL se spomladi očitno obeta napet boj za vodilno mesto na lestvici. Jesenski del sezone sta na vrhu končala Ajdovščina Škou in Izola, ki ji je naslov jesenskih prvakov pripadel zaradi boljše gol razlike.


Do nadaljevanja prvenstvenih obveznosti bo preteklo še nekaj časa, trenerja Jan Vidic in Aljoša Čotar pa imata za piljenje forme svojih varovancev še precej časa. Obe ekipi sta v pripravljalnem obdobju odigrali dva zanimiva obračuna, oba s prvoligaškima nasprotnikoma. Izolani so s 4:0 izgubili s Koprom, Ajdovci so morali priznati premoč Olimpiji, bilo je 2:5. Mirovali pa niso niti v vodstvu obeh visokoletečih tretjeligašev. Ajdovci so svojo četo okrepili s tremi novinci. Že pred dnevi smo pisali, da bosta oranžni dres nosila igralca z nekaj prvoligaškimi izkušnjami, Luka Tragin in Tadej Tomažič, ki se je v prestolnico burje preselil prav iz izolskih vrst. Tudi tretjega novinca je vodstvo kluba našlo v 3. SNL zahod, saj se je iz Ilirske Bistrice preselil Đoša Lazarević. Ajdovci so v svojih vrstah zadržali tudi Valdrina Kadrijo, z enajstimi zadetki drugega strelca lige, odšel pa je David Dobrijević. Kljub dejstvu, da Andraž Ivanovič in Jure Curk zaradi poškodbe spomladi ne bosta igrala, bo lahko Vidic spomladi računal na dokaj številčno zasedbo, ki jo bodo tvorili Matevž Brecelj, Andrej Hrobat, Robert Filipič, Tjaž Žgur, Aljaž Bajc, Semir Bašić, Anže Krapež, Luka Tragin, Adrijan Kompara, Matej Mlakar, Nejc Vidmar, Elis Filipič, Borut Smajila, Deni Stibilj, Zimi Kadrija, Matej Kompare, Tadej Tomažič, Denis Bergic, Rok Zornik, Valdrin Kadrija, Marko Bone, Dejan Žižmond, Matija Simčič, Đoša Lazarević in Jakob Krapež.

Nekoliko več kadrovskih sprememb je doživela izolska barka. Ob že omenjeni selitvi Tadeja Tomažiča v ajdovske vrste, je Čotar ostal tudi brez izkušenega Darka Kremenovića, ki je bil s petnajstimi zadetki najboljši strelec lige. 33-letni napadalec, ki je na prvoligaških zelenicah na 156 tekmah dosegel 34 zadetkov, se je znova podal k severnim sosedom, saj bo igral v eni od nižjih avstrijskih lig. Na posojo v Dekane pa je odšel Željko Tadić. Kljub temu pa so Izolani sestavili spoštovanja vredno zasedbo in na Mestni stadion vrnili tudi nekaj izgubljenih sinov. Po dveh letih se je med “ribiče” vrnil Marko Božič, ki se lahko ravno tako pohvali z bogatimi prvoligaškimi izkušnjami. Iz nižjih italijanskih lig se vrača tudi Boštjan Božič. Obrambno linijo sta okrepila Matej Godnič, jeseni član sežanskega Taborja, in Dražen Vidaković, ki je nazadnje igral v Avstriji. Odhod Kremenovića bosta skušala pokrpati Ivo Stipaničev in Matej Zemljak, ki sta se v Izolo preselila iz drugoligaških Ankaran-Hrvatinov, kamor je bil Zemljak sicer zgolj posojen. Še nekaj nogometašev pa se je vrnilo s posoje v Portorož-Piranu.

Vsaj na papirju imajo Izolani, ki so pred dnevi predstavili tudi klubsko himno, precej izkušenejšo zasedbo, a se Ajdovci seveda ne bodo kar tako predali. Ob tem dodajmo še, da so kadrovali tudi nekateri drugi klubi, Biljenci so iz sosednje mirenske Adrie zvabili Klemna Jerkiča, Mirenci pa so registrirali tri nove moči, Luko Batića, Gregorja Rožiča in Januša Štruklja, ki ga je do konca sezone posodila Gorica.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Jesenski prvaki zahoda se pripravljajo na misijo druga liga

Do začetka drugega dela sezone v tretji ligi nas loči še dober mesec. Do tedaj bo vseh 28 …