Nogometaši Ivančne Gorice, ki bodo spomladanski del sezone pričakali na sedmem mestu lestvice 3. SNL zahod, so minuli petek gostovali v Italiji, kjer so se v bližini Benetk na igrišču z naravno travnato površino pomerili z domačim tretjeligašem.


Do zmage so z izidom 2:0 prišli nogometaši Unione Venezie, ki se po preboju iz četrtoligaškega tekmovanja letos bori za uvrstitev v Serie B, saj moštvo po 21 krogih zaseda peto mesto prvenstvene lestvice. Domačini so imeli skozi celotno srečanje nekaj več pobude in do vodstvo prišli v 28. minuti, ko je eden od nogometašev Ivančne Gorice v kazenskem prostoru igral z roko, najstrožjo kazen pa je uspešno izvedel Raffaele Franchini. Končni izid je bil postavljen nekaj minut pred odhodom na odmor, ko je po protinapadu zadel še Davide D’Apollonia. V drugem polčasu je bila igra enakovrednejša, moštvi sta si pripravili po eno lepo priložnost, ki sta ostali neizkoriščeni.

Ivančani so v dosedanjem poteku priprav odigrali tri tekme, uvodoma so visoko s 6:0 izgubili z ljubljansko Olimpijo, na tekmi z enim polčasom pa so remizirali z novomeško Krko (1:1), s 3:0 pa premagali so premagali zasedbo črnomaljske Bele krajine.

UNIONE VENEZIA 2:0 IVANČNA GORICA
Franchini (28 pen), D’Appolonia (40)
Ivančna Gorica: G. Božić (80 Glavan), Gvardjančič (82 Grošelj), Voje, Djenić (72 Gole), Boben, Pilipović (50 Arsić), Topić (80 Rezelj), M. Božić (61 Rozina), Ožbolt, Đajić, Pene (82 Kastelic).

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga zahod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Navijači Izole NZS očitajo laži in zavajanje ter tudi dvojne kriterije

Incident na derbiju 21. kroga državnega prvenstva med Muro in Mariborom počasi dobiva razp…