Kar se tiče naslednje sezone je vse jasno. Izpadel ne bo nihče. V Kamniku se lahko torej oddahnejo, saj bodo (če bodo finančno zdržali) v tretji ligi igrali tudi prihodnjo sezono. Enako velja tudi za vse ostale klube, ki jih bodo razdelili na novi ljubljansko-gorenjsko in primorsko ligo, pri čemer bo v prvi igralo 14, v drugi pa 10 klubov. Kar se tiče te sezone pa še zdaleč ni tako, povsem odprto namreč ostaja tisto najpomembnejše vprašanje, in sicer kdo bo osvojil naslov prvaka. Prvi delni odgovor bo dal že ta vikend, ko se obeta morda celo najpomembnejša tekma letošnje sezone.


Kranj, natančneje športni park Zarica, bo prizorišče tokratnega tretjeligaškega derbija med vodilnima moštvoma Zarico in Tolminom. Obe ekipi sta drugi del sezone odprli odlično in zabeležili štiri zmage,zato povsem zasluženo zasedata mesti pri vrhu lestvice. Prvo mesto pomeni velik izziv za obe ekipi, nekoliko bolj ambiciozni pa so morda pri Tolminu, ki že nekaj let naskakuje vrh tretje lige, medtem ko je uvrstitev Zarice letos za marsikoga manjše presenečenje. Kakorkoli, do konca je le še devet kol in tokratni zmagovalec bi si s tremi točkami proti neposrednemu konkuentu priigral lepo izhodišče za zaključek. Kakšne so možnosti, je težko reči. Adut Zarice je poleg domačega terena tudi statistika, saj so bili rdeči vragi v dosedanjih sedmih letih uspešnejši od tekmeca, v trinajstih obračunih so slavili sedemkrat, dobili pa so tudi jesensko tekmo v Tolminu z 2:3. Na drugi strani lahko Tolmin računa na izkušnje iz težkih tekem lanske sezone, poleg tega pa ima bržkone tudi nekoliko daljšo klop od nasprotnika. Primorci se sicer lahko pohvalijo z najboljšo obrambo lige, medtem ko imajo Gorenjci na čelu s Šujico najboljši napad. Pri domačih bo zaradi kartonov manjkal Nazić, razen tega pa imata stratega Janez Zupančič in David Kanalec na voljo bolj kot ne vse nogometaše.

Ostale tekme bodo minile nekoliko v senci pomembnega obračuna, izpostaviti pa gre vsaj še obračun v Zagorju, kjer gostuje ekipa iz Medvod. Domači bodo upali na remi v Kranju ter lastno zmago, a bodo vsaj kar se drugega dela tiče imeli kar težko delo, saj Medvode nikakor niso naivna ekipa. Gostje iz juga Gorenjske so se na zadnjem gostovanju držali odlično, a nesrečno izgubili, pretekli vikend pa so doma gladko ugnali Kamnik. S tem istim Kamnikom je imelo Zagorje precej več težav, a je nato doseglo pomembno zmago proti Brdom v gosteh. V vsakem primeru bo šlo za obračun dveh kvalitetnih ekip, ki pa bosta tokrat nastopili nekoliko oslabljeni. Pri domačih bo manjkal kapetan Vozelj, pri gostih pa kar trije odlični ofenzivni igralci, Bokal, Đurđević in Lovrec.

Jadran, ki se je prebil že do četrtega mesta, bo le tega branil v Ivančni Gorici, zelo zanimivo pa zna biti v Sežani, kjer gostuje Izola. Moštvi na petem in šestem mestu loči le točka, kraja pa v geografskem smislu tudi ne veliko, zato lahko na stadionu Rajka Štolfe pričakujemo lepši obisk kot sicer. Mnoge zanima še, kako se bo po hudi krizi odrezal Rudar z novim strategom Jeršinom, ki ga pred velikim zasavskim derbijem čaka tekma s prav tako ne ravno optimalnimi Brdi. Ajdovščina Škou na domačem terenu pričakuje trdo ekipo Save iz Kranja, Kamnik pa se po dolgem času nadeja kakšne točke proti predzadnji Adrii.

Pari 18. kroga 3. SNL zahod:
ZAGORJE – JEZERO MEDVODE
CALCIT KAMNIK – ADRIA MIREN
ZARICA KRANJ – TOLMIN TKK
TABOR SEŽANA – IZOLA
IVANČNA GORICA – JADRAN DEKANI
AJDOVŠČINA ŠKOU – SAVA KRANJ
RUDAR TRBOVLJE – BRDA

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga zahod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji slovenski prvoligaš ostal brez igralcev

Koronsko leto 2021 se bliža koncu, s tem pa tudi čas prestopnega roka, ki stopi v veljavo …