Na modernem mestnem stadionu v Ajdovščini se bosta v derbiju tretjega kroga 3.SNL zahod pomerili še neporaženi ekipi Ajdovščina Škou in Izola. Tokratni gostje so v prvih dveh krogih pometli s tekmecema in tudi na težavno gostovanje prihajajo v vlogi favorita. Toda pozor, Izola v Ajdovščini v zgodovini slovenskih lig sploh še ni slavila. Pred leti je proti Primorju zmogla vsega en remi, kaj dosti bolje pa ji ni šlo niti lani proti Škuolovcem, saj se je srečanje končalo s 3:1 za domače. Varovanci trenerskega tandema Vidic-Kalin ne bi imeli nič proti ponovitvi takšnega scenarija, medtem ko bodo ribiči storili vse za veliki skalp in prekinitev neugodne tradicije. Ko smo že pri Primorju, omenimo še nekdanjega kapetana Mateja Mlakarja, ki je med tednom tudi uradno okrepil Ajdovce.


Zanimivo zna biti tudi v Piranu, kjer se bosta v lokalnem obračunu srečala domači Portorož-Piran in Jadran iz Dekanov. Moštvo Švicka Jermaniša je v prejšnjem kolu doma le doseglo zmago, zdaj pa bo poskušalo priti še do kakšne gostujoče točke. Toda Pirančani niso naivna ekipa, njihova aduta sta predvsem izkušnje in prednost domačega terena z umetno travo, tako da je pod obzidjem pričakovati dokaj enakovredno tekmo. Nekaj podobnega bi lahko rekli tudi za obračun v Ilirski Bistrici, kamor prihajajo Brda, saj sta obe ekipi v prejšnjem kolu nakazali določen vzpon forme. Domači lovijo prvo zmago, Brici drugo mesto, nazadnje pa se je dvoboj končal s 3:0 za vijoličaste.

Razočaranje uvoda, sežanski Tabor, ki je zmogel le dva remija, bo imel tokrat lepo priložnost za prvo zmago. V Mirnu ga namreč čaka zadnjeuvrščena Adria in vse razen zmage Kraševcev bi bilo veliko presenečenje. Za konec je še tu srečanje Cerknica – Bilje, kjer bodo domači proti neporaženim Biljencem lovili drugo zmago.

Pari 3. kroga 3. SNL zahod:
ILIRSKA BISTRICA : BRDA
ADRIA : TABOR
CERKNICA : BILJE (vse v soboto, ob 17:00)
PORTOROŽ PIRAN : JADRAN (D) (v soboto, ob 18:30)
AJDOVŠČINA ŠKOU : IZOLA (v nedeljo, ob 17:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Cirkulane ostajajo strupene za Bistrico, ki bo 2. SNL lovila z lepo prednostjo

S tekmo v Cirkulanah se je končal jesenski del tudi v vzhodni polovici 3. SNL. Vodilni Bis…