Osrednji obračun tega kroga je bil odigran na stadionu Ivana Gregoriča v Dekanih. Zgolj dobrih 50 gledalcev je prišlo pogledat domačo vrsto Jadrana in goste iz Ajdovščine, videli pa so lahko zelo zanimivo srečanje. Domači so prek Ščulca, ki redno trese mreže v letošnji tretjeligaški konkurenci, dobili prvi polčas, a je nato prišlo do preobrata. Že v prvi minuti nadaljevanja je izenačil Kadrija, v končnici pa je tekmo v korist gostov odločil nekdanji Goričan Zornik, ki je v igro vstopil slabe pol ure prej. Domačim je zmanjkalo časa za nov zadetek, za nameček pa je bil v podaljšku izključen še prej omenjeni Ščulac in tri točke so odšle v Ajdovščino. Sinovi burje so s tem podaljšali svoj niz neporaženosti že na šest tekem, po zaslugi (pre)nekaterih remijev pa zasedajo »samo« tretje mesto.


Na vrh se je po šestih krogih prebil novinec iz Bilja, ki je pred domačo publiko le stežka ugnal čvrsto ekipo sežanskega Tabora. Za moštvo Šefika Mulahmetovića, ki je še lani nastopalo v nižji ligi, je zadetek odrešitve v podaljšku dosegel branilec Rener. Kljub kakovostni zasedbi je prvo mesto novinca po šestih krogih manjše presenečenje in zanimivo bo spremljati, kako se bodo Biljenci na prihodnjih tekmah znašli v novi vlogi favorita. Najbližja zasledovalka je po porazu Jadrana zdaj Izola, ki nekako pričakovano ni imela večjih težav v Vipolžah. Moštvo Aljoše Čotarja je Brdom zabilo kar štiri gole, med strelce pa so se vpisali Finkšt, Gavrić in Kremenović dvakrat. Ribiči so tako letos zabili že neverjetnih 25 golov in ostajajo med najresnejšimi kandidati za naslov prvaka.

Na drugi strani lestvice se nahajata Portorož Piran in Ilirska Bistrica, po včerajšnji tekmi pa so lahko precej bolj zadovoljni v taboru vijoličastih, ki so na medsebojnem obračunu v gosteh slavili kar s 3:0. Pod zadetke sta se podobno kot pretekli vikend vnovič podpisala rasni strelec Lazarević in trener-igralec Zatkovič, tretji gol pa je tokrat pristavil Hrvat Kuduzović. Težje delo je imela Cerknica, ki je z igralcem manj z golom iz enajstmetrovke komaj ugnala Adrio. Za Mirence je bil to že peti poraz v šestih srečanjih.

Rezultati 6. kroga:
PIRAN 0:3 IL. BISTRICA
Lazarević (34), Kuduzović (66), Zatkovič (69)
BILJE 1:0 TABOR
Rener (92)
JADRAN (D) 1:2 ŠKOU
Ščulac (7); Kadrija (46), Zornik (88)
BRDA 0:4 IZOLA
Finkšt (22), D. Gavrić (42), Kremenović (64, 69)
CERKNICA 1:0 ADRIA
Kandare (28/pen)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji slovenski prvoligaš ostal brez igralcev

Koronsko leto 2021 se bliža koncu, s tem pa tudi čas prestopnega roka, ki stopi v veljavo …