Enajsti krog na vzhodu je prinesel 24 golov, kar pet gostujočih zmag in le dve domači. V vodstu je Bistrica z osmimi točkami naskoka pred Dravogradom, na dnu sta točkovno izenačeni moštvi Zreč in Posavja. Med strelci vodi napadalec Dravograda Peter Kogelnik s 13 goli, za vrat mu diha Žan Ramšak iz vrst Dravinje.


IZIDI 11. KROGA :

  • Cirkulane: CIRKULANE – ZREČE 0:2 (0:0) Brdnik ’55, Zupanc-Terglav ’75 (11m)
  • Celje: ŠAMPION – ZAVRČ 1:3 (0:0) Križnik ’59 (11m); Jazbec ’47, Potočnik ’51, Lazar ’83 RK: Uroš Krajnc ’33 (Zavrč)
  • Šmarje pri Jelšah: ŠMARJE – KETY EMMI BISTRICA 0:2 (0:1) Bračko ’24, Kapun ’90
  • Dobrovce: DOBROVCE – POSAVJE 4:1 (1:0) Podbrežnik ‘1 in ’77, Sagadin ’84, Macur (ag) ’53 ; Rešetič ’64
  • Slovenske Konjice: DRAVINJA – PODVINCI 2:0 (1:0) Čakš ’38, Ramšak ’53 RK: Žiga Ramšak ’85 (Dravinja)
  • Prevalje: KOROTAN – DRAVOGRAD 2:4 (2:2) Zavolovšek ‘3, Plesec ’36 ; Kogelnik ’26, Pori ’29 in ’90, Obretan ’66
  • Videm pri Ptuju: VIDEM – ŠMARTNO 0:3 (0:1) Čuš ’28 (ag), Trap ’63, Blaj ’68

▪️Lanskoletni drugoligaši iz Šmartnega ob Paki so gostovali pri ekipi Vidma. Na začetku tekme je imel gostujoči vratar Žan Verdev kar nekaj obramb, in ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Po nesrečnem posredovanju je domači branilec Rene Čuš zatresel lastno mrežo za izid polčasa. Nato so še dva gola zabili gostje, in domov odnesli vse tri točke.

▪️V Celju je Šampion gostil Zavrč. Prebujeni beli Haložani, ki jih s klopi vodi energični strateg Gorazd Šket so ves čas pritiskali, a se je prvi polčas končal brez golov. V 33 minuti je pordečel Uroš Krajnc iz vrst Zavrča. A to v belo odetih gostov ni potrlo, še več, že v drugi minuti drugega polčasa so povedli, štiri minute kasneje so vodstvo podvojili. Po prekršku gostujoče obrambe, je 38-letni prekmurski sodnik Darjan Kovačič dosodil strel z 11m, ki ga je uspešno realiziral 20-letni Sašo Križnik. Vse dvome o zmagovalcu, pa je dobrih pet minut pred koncem tekme postavil Lazar.

▪️Oranžni Haložani, ki jih uspešno vodi Jura Arsič so gostili zadnjeuvrščene nogometaše Zreč. A kot pravijo, žoga je okrogla, in nikdar ne podcenjuj nikogar…to se je zgodilo Cirkulanam. Moštvu z vrha lestvice, ki je šlo ležerno v ta dvoboj je tekmec pokazal, da ni za odpis. Vemo, da so na kar nekaterih tekmah varovanci Boštjana Ratkoviča blesteli, a so tekmo izgubili. Tokrat se jim je dosedanji trud poplačal. Dva gola v drugem polčasu sta bila dovolj za zmago 0:2 in nove tri “zlata” vrredne točke v boju za obstanek.

▪️Koroški derbi je spremljalo okoli 600 gledalcev. Domači Korotan je povedel že v tretji minuti, nato je svoj 13 gol sezone, za izenačenje zabil Kogelnik. Potem sta zabila še Pori in Plesec za izid polčasa 2:2. Še dve žogi sta v drugem polčasu ostali v mreži Aljaža Vidovška, in slavili so varovanci Žige Kljajiča.

▪️V Slovenskih Konjicah, odkoder je naš fotograf Danilo Vezjak je gostovalo moštvo Podvincev. To je bila tretja medsebojna tekma Dravinje in Podvincev. Obe predhodni sta se končali brez zmagovalca. Tokrat, pa je bilo drugače. V tretje gre rado se je udejanilo varovancem domačega stratega Damjana Flisa. V prvem polčasu je svoj tretji gol sezone zabil Žiga Čakš, nato je v drugem polčasu svojega 9 pristavil še drugi strelec lige Žan Ramšak. Kljub temu je bilo do zadnjega napeto, sploh po tem, ko je pet minut pred iztekom rednega dela tekme drugi rumeni karton, in posledično rdečega prejel Ramšak.

▪️Stane Bevc in njegovi varovanci so pričakali z odskokom vodilno moštvo lige. Na njunih predhodnih petih tekmah so Bistričani slavili na 5 tekmah, le eno pa je v svoj prid izkoristila ekipa Šmarja doslej. Tokrat so gostje iz Slovenske Bistrice v vsakem polčasu dali po en gol, in domov odnesli ves izplen.

▪️Dvoboj začelja lestvice v vasici Dobrovce nedaleč od Maribora je postregel z zanimivo tekmo. Gostje iz Krškega, ki jih pestij bpoškodbe so imeli na kopi le dva igralca, od tega je bil eden kapetan U19 moštva kluba, bili pa so tudi brez rezervnega vratarja. Kljub temu so se borili, a jih je domači strateg Breber prelisičil. Elvino Podbrežnik je zabil dva gola, videli smo avtogol Macurja, strelski post pa je prekinil Timotej Rešetič z edinim golom za Posavje.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Sinovi burje z novim strategom

Druga liga se je za večino klubov letos končala. V soboto bomo videli še dvoboj zaostale t…