Klubi 3. SNL vzhod so včeraj zaključili z nastopi v sezoni 2012/13, tri nižjeligaše pa čakajo še tekme dodatnih kvalifikacij za popolnitev lige. Znani sta obe ekipi, ki se bosta v 3. SNL preselili neposredno, kot prvaka Pomurske oziroma Štajerske lige sta si to pravico izborila Nafta 1903 in Fosilum Šentjur.


V 3. SNL bomo tako v naslednji sezoni lahko spremljali vsaj dve ekipi, ki sta naslednici nekdanjih prvoligašev, poleg Nafte so to še Beltinci. Ne smemo pa pozabiti niti na Dravograd, ki se od omenjenih ekip razlikuje v tem, da gre za isti pravni subjekt, ki je pred slabim desetletjem nastopal v 1. SNL.

Nafti in Beltincem pa bi se lahko v 3. SNL pridružil še en naslednik prvoligaške ekipe in sicer ptujska Drava, ki je suvereno, brez poraza in z vsega dvema remijema, osvojila Superligo MNZ Ptuj. Pravo vrednost varovancev trenerja Francija Fridla se bo pokazala šele v dodatnih kvalifikacijah za popolnitev 3. SNL, kjer Ptujčani čakajo na zmagovalca obračuna med drugouvrščeno ekipo Pomurske lige Turniščem in drugouvrščeno ekipo Štajerske lige Šoštanjem. Zadnji potnik bo tako predvidoma znan 29. junija, po končanem povratnem obračunu 2. kroga kvalifikacij.

1. krog kvalifikacij:
Turnišče : Šoštanj (sreda, 19. junij)
Šoštanj : Turnišče (sobota, 22. junij)
2. krog kvalifikacij:
Drava Ptuj: zmagovalec 1.kroga (torek, 25. junij)
zmagovalec 1. kroga : Drava Ptuj (sobota, 29. junij)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga vzhod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Drava v lov na 2. SNL s povratnikom na klopi, spremembe tudi znotraj kluba

Ptujsko Dravo bo v boju za vrnitev med slovenske drugoligaše spomladi s klopi vodil Jura A…