V preteklem vikendu so se končala tudi prvenstva v nižjih ligah, tako bodo v prihajajoči dneh na sporedu kvalifikacije za 3. SNL. Ker bo v prihajajoče sezoni spremenjen tekmovalni sistem v 3. SNL, bosta namesto štirih skupin kot so bile do letošnje sezone, dve skupini, 3. SNL pa bo razdeljena na vzhod in zahod, vsaka s po 14 klubi.


Trenutno so v teku kvalifikacije za popolnitev 2. SNL, kjer nastopajo prvaki vseh štirih skupin. Kot že omenjeno pa se bodo to sredo začele kvalifikacije za popolnitev 3. SNL vzhod. Možnost kvalificirati se v 3. SNL so imeli prvaki, 1. Članske lige MNZ Maribor, Superlige MNZ Ptuj in Pomurske lige MNZ Murska Sobota / Lendava, to so ekipe Brunšvika, Podvincev in Rakičana.

Danes je postalo jasno, da so se prvaki Pomurske nogometne lige iz Rakičana odpovedali dodatnim kvalifikacijam, tako bo na sporedu le en dvoboj med prvakom MNZ Maribor in MNZ Ptuj.

Srečanje med Podvinci in Brunšvikom bo odigrano že to sredo 5. junija ob 17.00 uri v Podvincih. Če po 90. minutah ne bo zmagovalca, bodo o napredovanju v 3. SNL vzhod odločali podaljški ali pa celo streli iz bele točke.

Razpored:

Sreda; 5.6.2019

17:00; Podvinci; Podvinci : Brunšvik

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

INTERVJU: Samo Kokalj – najboljši strelec vseh lig na sončni strani Alp

Smo tik pred poletnimi počitnicami, ko se klubi ponavadi krepijo in pripravljajo za novo s…