Danes ob 17.30 uri bodo novo sezono, svojo drugo zaporedno v 3. SNL, odprli tudi nogometaši Zavrča, ki se bodo na domačem terenu pomerili proti Dobrovcam. Haložani bodo letos v nekoliko spremenjeni zasedbi.

Moštvo Gorazda Šketa sta že ob koncu minule sezone zapustila veteran Milan Kokot, ki je pri 41-tih kopačke obesil na klin, ter prvi strelec kluba Tomi Štumberger, ki je 12-krat zatresel mrežo nasprotnika in bo svojo srečo odslej iskal drugje. Prav tako sta se iz vrst rumeno-zelenih Zavrčanov poslovila tudi Mario Kocbek in Luka Mikić.

Zavrčani so lani kot novinci v ligi na 26 tekmah zbrali devet zmag, sedem remijev in 34 točk ter so zlahka izpolnili osnovni cilj, obstanek v ligi. Tudi letos bodo želje podobne, Haložani pa bodo poizkušali še nadgraditi osvojeno deveto mesto iz minule sezone. Pri tem jim bo pomagala šesterica novih obrazov.

Za Zavrč bodo odslej igrali povratnik Kristijan Županić, donedavna mladinca Bistrice Zal Zanič in Rožle Slaček ter Leon Podnar, ki je nazadnje branil barve varaždinskega nižjeligaša Slobode. Najbolj znano ime, ki bo nosilo završki dres pa je prav gotovo Alen Romih. Dvaintridesetletnik se po igranju na avstrijskih nižjeligaških igriščih ponovno vrača v domovino in bo s svojimi izkušnjami izdatno pomagal klubu. Romih je v svoji karieri v dresu Celja zbral 23 nastopov med slovensko prvoligaško elito. Precej bolj bogate izkušnje ima z igranjem v 2. SNL, kjer je zbral kar 127 nastopov in zabil 11 zadetkov.


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Sobotni sedmi zahodnjaški krog

Tri dni nazaj se je končal minuli, šesti krog zahodne skupine tretje lige, kjer smo lahko …