Na tekmi 3. SNL – vzhod sta se pomerila vodilni Tehnostroj Veržej ter sedmo uvrščeni Ljutomer. Na “prleškem” derbiju se je zbralo nekaj več kot 500 privržencev nogomet, ki so vsekakor spremljali izredno napet obračun.


3.SNL vzhod – 26. krog. Glavni sodnik: Armando Šorli.
Veržej: Čistina, 500 gledalcev.
FARMTECH VERŽEJ 0:1 AVTO RAJH LJUTOMER
Strelci: Boštjan Grizold (58)
Farmtech Veržej: Andrejč M., Pelcl J., Kurbus D., Lukač B., Hodnik T. (76 Sečko Ž.), Lovrec D.,Kocuvan R., Trstenjak J., Kaučič D. (86 Vidmar D.), Karnet M., Ropoša R. Trener: Zlatko Gabor
Avto Rajh Ljutomer: Küzma S., Bogdan T. (28 Kardinar N.), Novak S. (52 Grizold B.), Bertalanič N., Kuzmanovski A., Ciglarič L., Majerič T., Vogrinec T., Šnajder G., Podgorelec T., Vogrinec D. (68 Jelen P.). Trener: Boštjan Zemljič

Po uvodnem spoznavanju nasprotnika so prvi zapretili gostje v 13. minuti, a je bil Andrejč na mestu. Na drugi strani Karnet na robu kazenskega prostora ni uspel preigrati vratarja gostov Kuzmo. Neuspešna sta bila po kotu tudi Kocuvan in Kaučič. Po strelu Karneta v 24 minuti s petindvajsetih metrov je Kuzma z nekaj težavami uspel ohraniti svoja vrata nedotaknjena. V naslednjem napadu je bil za nekaj centimetrov prekratek Trstenjak. Po podaji Šnajderja iz prostega strela z desne strani se je na drugi vratnici v priložnosti znašel Ciglarič, kateremu pa je veselje preprečil Andrejč. V 40. minuti je Ciglarič pripravil izredno priložnost Novaku, ki pa je streljal naravnost v roke Andrejča. Kmalu zatem so gostje uspeli priti tudi mimo domačega vratarja, nato pa so uspeli zgrešiti prazna vrata, kar bi domačini lahko kaznovali v protinapadu vendar so soigralci slabo spremljali akcijo Kavčiča in Pelcla. V zaključku prvega polčasa še ena priložnost za goste, zapravil jo je Ciglarič, ki je prišel sam pred domačega vratarja nato pa streljal čez vrata.

Začetek drugega polčasa je povsem pripadel domačinom, ki pa nikakor niso uspeli zatresti gostujoče mreže. Kazen je sledila v 58. minuti, ko je za Ljutomer atraktivno zadel rezervist Boštjan Grizold. Isti igralec je dobro namučil Andrejča že v naslednjem napadu gostov, ko je izvedel prosti strel z desne strani, vendar je domači vratar žogo uspel odbiti v kot. Do konca smo spremljali igro s številnimi prekinitvami, ko so gostje na vse možne načine poskušali omrtviti igro in preprečiti zadetek domačinov. Kljub temu so ti v 82. minuti. prišli do lepe priložnosti, najprej je z leve strani močno streljal Sečko, Kuzma je žogo na kratko odbil do Karneta, ki pa  je ni uspel poriniti v mrežo in tako je Ljutomer prišel do minimalne zmage v sosedskem derbiju.

Avtorica: Saša Hidič
Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga vzhod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: Krčani napolnili mrežo Dobrovc

Uvod v 17. krog vzhodne skupine 3. SNL je pripadel nogometašem Krškega, ki so dodobra napo…