Zadnji krog 3. SNL vzhod je postregel s pravim festivalom zadetkov, saj so se mreže zatresle kar trintridesetkrat, gledalci pa so videli tudi tri hat-tricke. Pred današnjim krogom vodilne tri ekipe, Veržej, Odranci in Beltinci, so morale priznati premoč nasprotniku, saj so vse tri doživele poraz


Kar devet zadetkov so videli zbrani v Štorah, kjer se je kljub zadnji tekmi Kovinarja v 3. SNL zbralo vsega 50 gledalcev. Šmarčani so domačih nasuli kar osem zadetkov, tri je prispeval Asllanaj, dva Firšt in Neskić, enkrat pa je zadel tudi Vraničar. Po porazu Beltinčanov v Rakičanu pa so se Šmarčani povzpeli na končno tretje mesto.

Hud poraz so na domačem igrišču doživeli Odranci, nogometaši Dravograda so po ob polčasu vodili že z 0:3, dvakrat je zadel mladi Pešl in enkrat Pavličić, končni izid pa je po dobri uri igre postavil Gluhović. Kljub vsemu so Odranci zadržali visoko drugo mesto, Dravograjčani pa so prvenstvo končali kot petouvrščeni. Izgubili so tudi Beltinci, mreža v Rakičanu pa se je zatresla kar sedemkrat, domači so sicer vodili že s 3:1,  a so se gostje vrnili in izenačili, domačim pa je vse tri točke v 90. minute tekme s tretjim zadetkom na tekmi prinesel Lapoši. Zmaga domačim ni kaj dosti pomagala, saj so kljub vsemu osvojili 13. mesto, ki po pravilih ne zagotavlja obstanka.

Še enega hat-tricka so se lahko veselili gledalci v Kuzmi, glavni “krivec” za to pa je prvi strelec lige Čontala, ki je prvenstvo zaključil s 23 zadetki na svojem računu in na ta način suvereno osvojil naziv najboljšega strelca 3. SNL vzhod. Na drugo mesto sta se sicer uvrstila nogometaš Šmarja Alen Neskić in Anže Pešl, ki sta zbrala 14 zadetkov. Zrečani so v Martjancih pri Čardi vodili že z 2:0, domači pa so se v drugem polčasu pobrali in šele četrtič spomladi prišli do zmage, Zrečani se v vsakem primeru poslavljajo od 3. SNL, obstanek pa si je po vsej verjetnosti zagotovil Grad, ki je sicer izgubil na gostovanju v Mariboru, kjer je bil z 2:1 boljši Malečnik.

In nazadnje še obračun prleških klubov, ki so ga pred 500 gledalci z golom izkušenega Grizolda dobili Ljutomerčani. Kljub vsemu pa poraz ni pokvaril veselja domačega kluba, saj je Veržej sezono končal na prvem mestu lestvice. Obsežnejše poročilo tekme pa lahko pričakujete jutri.

26. krog 3. SNL vzhod:
FARMTECH VERŽEJ 0:1 AVTO RAJH LJUTOMER
Grizold (58)
ČARDA MARTJANCI 3:2 ZREČE
Horvat (55 pen), Kos (69), Zadravec (77); Boček (18), Marinšek (34)
MALEČNIK 2:1 GRAD
RAKIČAN 4:3 AGROSERVIS BELTINCI
Lapoši (17, 45, 90), Škerlak (53); Kovač (6), Berden (62), Tkalec (73)
ODRANCI 0:4 KOROŠKA DRAVOGRAD
Pavličić (27), Pešl (28, 39), Gluhović (58)
TROMEJNIK G-SUKIČ 4:0 AHA EMMI BISTRICA
Čontala (29, 43 pen, 58), Grah (77)
KOVINAR ŠTORE 1:8 ŠMARJE PRI JELŠAH
Drobne (18 pen); Firšt (6 pen, 71), Asllanaj (41, 45, 49), Neskić (56, 75), Vraničar (63)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga vzhod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Drava v lov na 2. SNL s povratnikom na klopi, spremembe tudi znotraj kluba

Ptujsko Dravo bo v boju za vrnitev med slovenske drugoligaše spomladi s klopi vodil Jura A…