Naj v uvodu članka najprej razjasnimo pomen besedne zveze “markovski derbi”, tisti, ki prihajate iz Prekmurja verjetno to besedno zvezo dobro poznate. Za vse ostale pa je razlaga sledeča, Prekmurje se praviloma deli na Goričko, Lendavske gorice, Ravensko ter Dolinsko in ravno prebivalci Dolinskega so v pogovornem jeziku velikokrat poimenovani ravno “Marki”.


Ekipi Beltincev in Odrancev prihajata iz Dolinskega, zato je tak naziv logičen. Obračun moštev, ki sta dva kroga pred koncem prvenstva soseda tako na zemljevidu, kot na lestvici, sicer ni tako vroč kot zasavski med Zagorjem in trboveljskim Rudarjem, ki smo ga lahko prejšnji vikend spremljali v 3. SNL zahod. Kluba namreč nimata tako bogate medsebojne zgodovine, saj sta dolga leta igrala v različnih ligah, a kdor nas pozna, ve, da znamo tudi Prekmurci ob lokalnih derbijih pokazati pripadnost svoji ekipi, še posebej pa sedaj, ko se oba kluba borita za sam vrh lestvice. Škoda le, da bo obračun odigran že v soboto, saj obe ekipi domače tekme igrata ob nedeljah, kljub vsemu pa to ne bi smelo pretirano vplivati na obisk.

Jeseni sta se tekmeca v Odrancih pred 600 gledalci razšla brez zmagovalca, domače je v vodstvo že v 12. minuti povedel Roman Gostan, izid pa je v 73. minuti izenačil Jan Zelko. Spomladi pa sta ekipi v odlični formi, Beltinci so dobili zadnje štiri tekme, Odranci pa so še uspešnejši, saj že sedem tekem niso oddali niti točke. Trenerja Goran Gutalj in Rudi Viher bosta tokrat lahko računala na vse nogometaše, saj kaznovanih ni, pri gostih pa bo sicer manjkal že dlje časa poškodovani Niko Tompa. Glavni sodnik srečanja bo Aleš Fridl, medtem, ko bo delo delegata opravljal vsem znani Rade Mijatović.

Predzadnji krog 3. SNL vzhod bi lahko dal dokončen odgovor o zmagovalcu lige, v Šmarju pri Jelšah se bosta namreč pomerila prvi Veržej in četrto Šmarje, ki je bilo še pred 24. krogom v dobrem položaju za vrh lestvice, a so si po porazu s Slovensko Bistrico precej otežili zaključek sezone. Jeseni so dvoboj v Veržeju dobili Šmarčani, tokrat pa bodo varovanci trenerja Veržeja Zlatka Gaborja še posebej nabrušeni, da pridejo do zmage in ob ugodnem razpletu tekme v Beltincih osvojijo tudi naslov prvakov. Za Šmarčane pa bodo pesti stiskali tako Beltinčani, kot tudi Odrančarji, slednji bi lahko ob ugodnem, a praktično čudežnem razpletu, še upali na prvo mesto…

Preostali dvoboji bodo tokrat minili v senci obeh omenjenih obračunov za vrh lestvice, Kovinar bo poizkusil v zaključku prvenstva v Slovenski Bistrici priti do manjšega presenečenja in se tako dostojno posloviti od 3. SNL. Grad mora proti Rakičanu priti do treh točk in upati na negativen izid Malečnika, saj bi le v tem primeru skočili pred Štajerce in ohranili upe na status tretjeligaša. Tekmi v Dravogradu in Ljutomeru bosta minili brez posebnega tekmovalnega naboja, saj so vse štiri ekipe trdno zasidrane na sredini lestvice.

Tekme 25. kroga 3. SNL vzhod (vse tekme v soboto ob 17:30):
AGROSERVIS BELTINCI : ODRANCI
ŠMARJE PRI JELŠAH : FARMTECH VERŽEJ
AHA EMMI BISTRICA : KOVINAR ŠTORE
KOROŠKA DRAVOGRAD : TROMEJNIK G-SUKIČ
GRAD : RAKIČAN
ZREČE : MALEČNIK
AVTO RAJH LJUTOMER : ČARDA MARTJANCI

Mesto Ekipa Tekme Zmage Remi Porazi Gol razlika Točke
1. Farmtech Veržej 24 16 1 7 57:31 49
2. Agroservis Beltinci 24 14 4 6 52:33 46
3. Odranci 24 13 5 6 41:28 44
4. Šmarje pri Jelšah 24 13 4 7 55:30 43
5. Koroška Dravograd 24 13 2 9 48:35 41
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga vzhod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: Krčani napolnili mrežo Dobrovc

Uvod v 17. krog vzhodne skupine 3. SNL je pripadel nogometašem Krškega, ki so dodobra napo…