Poleg štirih prvoligašev, ki bodo jutri odigrali prvi polfinalni tekmi Pokala Slovenije, bodo dejavni tudi tretjeligaši. Odigrani bodo namreč štirje obračuni zaostalega 14. kroga, ki ga ekipe v začetku spomladanskega dela sezone niso mogle odigrati zaradi slabih vremenskih razmer.


Šmarčane, po dveh gostujočih porazih proti Odrancem in Ljutomeru, čaka na domačem igrišču srečanje s Tromejnikom, ki jih je v uvodnem krogu jesenskega dela premagal s 4:3. Dravograjčani ne bi smeli imeti prevelikih težav s predzadnjim Rakičanom, ki izgublja za obstanek z Malečnikom. Slednji se bodo odpravili na težko gostovanje v Beltince, ki bodo po porazu proti Veržeju, tokrat skušali nadoknaditi zamujeno in ohraniti stik z vrhom lestvice. V edinem prekmurskem obračunu se bosta tokrat udarila Grad in Čarda, prvi so bili v soboto presenetljivo boljši od Dravograda, Čarda pa ni imela pretiranih težav z zadnjeuvrščenim Kovinarjem.

Vodilna ekipa lige Veržej bo zaostalo srečanje s Kovinarjem odigralo čez dobra dva tedna. Dve tekmi pa sta že bili odigrani pred časom, Odranci so malce presenetljivo klonili v Slovenski Bistrici, Zreče in Ljutomer pa sta se razšla brez zadetkov.

Zaostale tekme 14. kroga 3. SNL vzhod:
ŠMARJE PRI JELŠAH : TROMEJNIK G-SUKIČ
KOROŠKA DRAVOGRAD : RAKIČAN
AGROSERVIS BELTINCI : MALEČNIK
GRAD : ČARDA MARTJANCI
FARMTECH VERŽEJ : KOVINAR ŠTORE (tekma bo 15. maja)

Že odigrano:
ZREČE 0:0 AVTO RAJH LJUTOMER

AHA EMMI BISTRICA 2:0 ODRANCI
Obrovnik (15 pen, 82)

Avtor: Peter Dominko

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga vzhod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Drava v lov na 2. SNL s povratnikom na klopi, spremembe tudi znotraj kluba

Ptujsko Dravo bo v boju za vrnitev med slovenske drugoligaše spomladi s klopi vodil Jura A…