NK Odranci že nekaj let spadajo med najboljše prekmurske klube. Tretjeligaški prvak iz leta 2011, klub se tedaj ni odločil za napredovanje med drugoligaše, tudi v letošnji sezoni kroji razplet tekmovanja v tretjem razredu nogometa, saj je trener Marjan Rajbar precej spremenjeno ekipo v 3. SNL vzhod popeljal do naslova jesenskih prvakov.


Odranci tako najbolje izkoriščajo precejšnjo krizo dveh največjih klubov v pokrajini, Mure in Nafte, ki sta jeseni zasedla zgolj mesti na sredini razpredelnice. Tudi pri Odrancih jeseni ni šlo brez težav, saj so večino svojih tekem odigrali v gosteh. Ob septembrskih obilnih padavinah je bilo osrednje igrišče kar nekaj tednov pod vodo in kot tako ni bilo primerno za igro. Jeseni so tako domače tekme gostili v Črenšovcih in Lipi, spomladi bodo morda že igrali doma. Potem ko je klub minulo soboto na občnem zboru po dobrem letu zopet dobil novega predsednika, Damjana Zakojča je nasledil dosedanji podpredsednik Alen Hajdinjak, v preteklosti sicer tudi nogometaš kluba, se v teh dneh v Športno-rekreacijskem centru veliko dogaja.

Travnato zelenico so zasedli delovni stroji, pričela se je obnova glavnega igrišča, ob tej priložnosti pa bo obnovljeno tudi pomožno igrišče, ki leži tik ob osrednji zelenici, s čimer bodo v klubu izboljšali pogoje za vadbo vseh selekcij. Zgodili pa so se tudi prvi kadrovski premiki. Od kluba sta se poslovila dva pomembna nogometaša, Rok Vori se je odločil za vrnitev v matično Polano, medtem ko se bo Mitja Žerdin prvič preizkusil v tujini. 26-letni nogometaš zvezne vrste, v pretekosti tudi kapetan članske ekipe, je celotno člansko kariero preigral v Odrancih, spomladi pa bo zaigral za avstrijskega nižjeligaša Mülgraben. Dvojec je bil s šestimi oziroma petimi zadetki pomemben adut v fazi napada, zato je vodstvo kluba že ustrezno reagiralo in iz ptujske Drave zvabilo dva izkušena nogometaša. Jure Arsić in Matej Murat sta nogometaša, ki ju ljubiteljem slovenskega nogometa ni potrebno posebej predstavljati. 33-letni Arsić se je v preteklosti že dokazoval v dresih Mure 05, Dravinje, Stojncev, Palome in Grada, medtem ko je štiri leta mlajši Murat najboljše čase preživljal v dresu Zavrča, za katerega je uspešno igral vse do napredovanja v 2. SNL.

V moštvo se je po vsega pol leta vrnil Dejan Žnidarič, ki je jeseni igral za Ljutomer, s tem pa se kadrovanje, kot so zapisali na klubski spletni strani, še ni zaključilo. S treningi bodo nogometaši pričeli na zadnji dan januarja, spomladanski del prvenstva se predvidoma pričenja 21. marca.

Foto: Sašo Horvat/NK Odranci

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dravinja bo vnovič napadala vrh 3. SNL

Nogometaši Dravinje so na generalki pred pričetkom nove sezone v 3. SNL visoko ugnali Šenč…