Zadnji jesenski krog so odigrali tudi na vzhodu tretje lige. Štiri gostujoče zmage, dve domači in en remi ob 23 golih, 48 rumenih kartonih in 4 rdečih smo videli na sedmih zelenicah v tem 14. krogu. Močno v vodstvu zasidrani so nogometaši iz Slovenske Bistrice, ki imajo 10 in več točk prednosti pred zasledovalci. Na repu najdemo Zreče, najboljši strelec jeseni pa je napadalec Dravograda Peter Kogelnik, ki je zabil 15 golov in je na “radarju” številnih drugoligašev.


IZIDI ZADNJEGA JESENSKEGA KROGA:

  • Cirkulane: CIRKULANE – ŠAMPION 1:2 (1:0) Živič ’20 ; Veligošek ’60, Kocijan ’90 RK: Sašo Križnik ’91 (Šampion)
  • Zavrč: ZAVRČ – DRAVOGRAD 1:2 (0:1) Predikaka ’64 ; Kogelnik ’38, Založnik ’88
  • Podvinci: PODVINCI – ŠMARTNO 0:1 (0:0) Zupančič ’61
  • Prevalje: KOROTAN – POSAVJE 1:1 (1:1) Lasnik ’31 ; Rešetič ’16
  • Dobrovce: DOBROVCE – ŠMARJE 4:2 (1:1) Bohak ‘2, Sagadin ’53 in ’75, Bladus ’56, Mlinar ’75 (AG); Fišer ’41 RK: Filip Kresnik ’82 (Šmarje)
  • Videm pri Ptuju: VIDEM – KETY EMMI BISTRICA 0:7 (0:4) Bajraj ’10 in ’16, Polegek ’37, Ciganović ’41, Ferčič ’57 in ’89, Dvoršak ’67 RK: Sulaimon F. Adedoja ’32 (Videm)
  • Slovenske Konjice: DRAVINJA – ZREČE 1:0 (1:0) Kolar ’33 RK: Blaž Brglez ’21 (Dravinja)

▪️V Slovenskih Konjicah smo videli zanimiv lokalni derbi med domačo Dravinjo in Zrečami. To je bil njun peti spopad za točke v tretji ligi in drugi to sezono. Prejšnjega so v Zrečah dobili Konjičani z 2:1. Tedaj je pordečel tokratni strelec zmagovitega gola.

▪️V Prevaljah je domači Korotan gostil novince lige iz Krškega. To je bila njuna druga tekma sezone. Prvo so dobili Korošci z prelepim golom Urha Grešovnika v izdihljajih tekme. Tokrat je povedlo Posavje, ko je svoj tretji gol jeseni zabil 21-letni napadalec Timotej Rešetič. Petnajst minut kasneje pa je za končni izid poskrbel vezist Korotana Tine Lasnik.

▪️Tretje medsebojno srečanje v tretjeligaški konkurenci smo videli na edini nedeljski tekmi. Cirkulane so gostile celjski Šampion. Doslej so dvakrat slavili oranžni Haložani, tokrat pa je bilo drugače. Sicer so prvi polčas dobili izbranci novega stratega Cirkulan Boštjana Zemljiča, a so se nato gostje zbrali in izid spreobrnili. Zmagoviti in debitantski gol med člani je v zadnji minuti zabil 18-letni napadalec Šampiona Blaž Kocijan. Izjemni napadalec je že dal tudi 10 golov v 2 SML….

▪️V Podvincih smo bili priča tretjemu medsebojnemu obračunu domače zasedbe z ekipo Šmartnega 1928. Zmagoviti gol je zabil 22-letni vezist Simon Zupančič.

▪️Največ golov tega zadnjega jesenskega kroga smo videli v okolici Maribora. Tam je četa Zvonka Breberja gostila Šmarje. To je bila četrta tekma para Dobrovci : Šmarje. Doslej je slavilo Šmarje 2x, ena tekma pa se je končala brez zmagovalca.

▪️Beli Haložani so v Zavrču gostili ambiciozno moštvo Dravograda. Na njuni prvi tekmi aktualne sezone je bilo 1:1. Kotnik za Dravograd in Potočnik za Zavrč sta bila strelca. Za vodstvo gostov in izid polčasa je s 15 golom sezone poskrbel 25-letni napadalec in kapetan Peter Kogelnik. Izenačil je Predikaka, zmagoviti gol za koroški klub pa je s svojim debitantskim golom priskrbel 19-letni vezist Aljaž Založnik.

▪️Četrti tretjeligaški obračun Vidma in Bistrice je še četrtič pripadel rdečim iz Slovenske Bistrice. Pet strelcev in sedem golov v mreži varovancev Roberta Hojnika. Pod dva se je podpisal robustni Rok Ferčič, dva je zabil Bajraj…

  1. Peter KOGELNIK……(Dravograd)…..15 golov
  2. Žan RAMŠAK………..(Dravinja)………11 golov
  3. Murat BAJRAJ………(Kety Emmi Bistrica)…10
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NK Kety Emmi Bistrica se krepi za naskok na 2. SNL

V Bistrici se je začelo zares. Po rekreativno/testnem vložku treh treningov v začetku janu…