Popoln spored naj bi čez vikend odigrali tudi vzhodni tretjeligaši, ki s pričetkom prvenstva zamujajo že za tri tedne, čeprav so nekateri klubi že odigrali nekaj tekem v praktično sibirskih razmerah. Večina tekem 16. kroga bo odigrana na igriščih z umetno travo, saj večina igrišč ne dovoljuje izvedbe tekem, kar je dobro vidno na zgornji fotografiji igrišča iz Odrancev, kjer je bila zelenica 1. aprila še popolnoma pod vodo, pa se igrišče sploh ne nahaja v bližini kakšnega izmed vodotokov. Ker dežuje tudi danes, se lahko vodstvo Veržeja, Beltincev in Grada kar pošteno boji za stanje igrišča po zaključku tekme, saj bodo ravno ti klubi tekme gostili na igriščih z naravno travo.


Tekma kroga bo odigrana na Koroškem, kjer se bosta pomerila drugo- Dravograd in četrtouvrščena Čarda. Korošci so svoje vrste pozimi okrepili s povratnikom Rokom Pavličičem in obetavnim Hrvatom Dinom Torbićem, ki je bil član nogometne šole zagrebškega Dinama. Čarda je med zimskim prestopnim rokom izgubila kar nekaj igralcev, saj so odšli Tomi Šipoš, Mitja Satler, Iztok Kerčmar, Damjan Gjergjek ter trener Štefan Šavel. Edini novinec v njihovih vrstah je Uroš Kos.

Zanimivo bo tudi v Beltincih, kamor se bo po dolgih letih vrnil novi vratar Ljutomera Stanislav Kuzma, ki je svojo člansko kariero začel prav v Beltincih, ko si ti še igrali med prvoligaši. Ljutomer je pozimi zamenjal trenerja, Josipa Piskaća je zamenjal nekdanji prvoligaški branilec Boštjan Zemljič. Poleg Kuzme so novinci še Denis Vogrinec, ki je prej igral ravno za Beltince, Patrick Jelen in Goran Šnajder, ki je pozimi zapustil vodilno ekipo 2. SNL Zavrč. Prleke je pozimi zapustil nekdanji hrvaški reprezentant Veldin Karić. Tudi pri Beltinčanih je prišlo do nekaj sprememb, odšli so Borut Majcen, Marko Ilić in prej omenjeni Denis Vogrinec, prišli pa so Miha Berden, Tomaž Krauthaker in Aleš Kelenc, spomladi pa bo znova igral tudi Jernej Tkalec, ki je zgladil nesporazume z vodstvom kluba.

Tudi v 16. krogu se nam obeta prleško-gorički obračun, saj se bosta pomerila Veržej in Tromejnik. Na klopi Veržeja spomladi sedi Zlatko Gabor, ki je pozimi izgubil dva pomembna člena zasedbe, saj sta Matej in David Vinkovič prestopila v Avstrijo. Tudi klub iz Kuzme je doživel kar nekaj odhodov, v bližnjo Avstrijo odšla sta brata Pavel, Matej Bunderla se je vrnil v Nafto. Klub ima precej težav s poškodbami obeh vratarjev, zato bosta spomladi vrata branila Damjan Bohar in Dragan Miličević.

Odranci se bodo namesto v Štore odpeljali v Celje, saj igrišče Kovinarja ni primerno za igranje nogometa. Odranci niso spreminjali moštva, iz posoje se je vrnil Aleksander Horvat, imajo pa več težav s poškodbami, saj je Niko Tompa zaradi operacije kolena najverjetneje že končal sezono. Po nam dostopnih podatkih sprememb ni doživela niti zasedba Kovinarja, ki bo skušala spomladi splezati iz zadnjega mesta.

Rakičan odhaja na gostovanje v Rogatec k prvouvrščeni ekipi 3. SNL Vzhod. Šmarčani presenetljivo zasedajo prvo mesto, saj so v letošnji sezoni novinci med tretjeligaško konkurenco. Rakičan, ki se v nasprotju z Šmarjem, bori za obstanek, je ostal brez najboljšega strelca Mihaela Karas, ki je tako kot še nekaj pomurskih nogometašev odšel v sosednjo Avstrijo, do obstanka pa bodo klubu pomagali povratniki Marko Lapoša, Boštjan Vereš, Sebastijan Škerlak in Marko Bagari.

Grad bo na domačem igrišču gostil Zreče. Ekipa iz kraja z enim izmed največjih gradov v Slovenije bo skušala tudi letos obstati v 3. SNL, za kar so pozimi primerno okrepili ekipo, prišla sta Jan in Rene Štrukelj, prvi iz Dravinje, drugi iz Malečnika, bivši član Mure Mitja Rogač, Denis Dugonjič iz Pohorja in Damir Recek, ki se vrača po polletnem premoru. Ekipo sta zapustila Niko Vrabelj in Marko Gaber.

V Slovensko Bistrico prihaja Malečnik, ki je pozimi svoje vrste okrepil z bivšim reprezentantom Amirjem Karićem, ki bo skušal moštvo s svojimi izkušnjami popeljati po lestvici navzgor, saj klub trenutno zaseda šele predzadnje mesto.

Tekme 16. kroga 3. SNL Vzhod:

FARMTECH VERŽEJ – TROMEJNIK G-SUKIČ (Veržej, sobota ob 16:00)
KOVINAR ŠTORE – ODRANCI (Celje Olimp – umetna trava, sobota ob 16:30)
ŠMARJE PRI JELŠAH – RAKIČAN (Rogatec – umetna trava, sobota ob 16:00)
AHA EMMI BISTRICA – MALEČNIK (Slovenska Bistrica – umetna trava, sobota ob 16:00)
KOROŠKA DRAVOGRAD – ČARDA (Dravograd – umetna trava, sobota ob 16:00)
AGROSERVIS BELTINCI – AVTO RAJH LJUTOMER (Beltinci, nedelja ob 16:00)
GRAD – ZREČE (Grad, nedelja ob 16:00)

Avtor: Peter Dominko

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga vzhod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Drava v lov na 2. SNL s povratnikom na klopi, spremembe tudi znotraj kluba

Ptujsko Dravo bo v boju za vrnitev med slovenske drugoligaše spomladi s klopi vodil Jura A…