S pripravami na novo sezono so v večini pričeli tudi tretjeligaši, ki bodo prvo tekmo nove sezone odigrali 24. avgusta. Nekateri klubi so predstavili tudi kadrovske spremembe, saj je Nogometna zveza Slovenije že registrirala kar nekaj nogometašev, ki imajo tako že z današnjim dnem pravico nastopa za svoje nove klube.


Drugouvrščeno moštvo lanske sezone Odrance so zapustili štirje nogometaši, trije od njih so bili pomembni členi začetne enajsterice. Jure Gönc in Jernej Tkalec bosta kariero nadaljevala v nižjih avstrijskih ligah, Aleksander Horvat pa je prestopil v Turnišče. Odranci so veliko izgubili z odhodom Dejana Sreša, ki je bil v minuli sezoni z desetimi zadetki prvi strelec kluba. Nekdanji član Nafte in Mure je bil blizu prestopa v Avstrijo, tik pred zdajci pa se je odločil za sosednje Beltince. Omenjene nogometaši bodo skušali nadomestiti Mitja Botjak, ki je v lanski sezoni nastopal v dresu Rakičana, pred tem pa bil član Mure, ter nekdanji nogometaši Ljutomera Denis Vogrinec, Damir Kocbek in Tadej Bogdan.

Kar sedem novincev so registrirali pri Beltincih, ki v novo sezono štartajo z novim generalnim sponzorjem. Glede na imena novincev pa želijo v novi sezoni še resneje poseči po vrhu razpredelnice. Ob že omenjenem Srešu bo v Beltincih igral Jernej Slavič, ki je kot posojen tu igral že v lanski sezoni, slednjemu je iz Mure sledil tudi obetavni Amadej Maroša, iz Čarde sta se preselila brata dvojčka Gregor in Uroš Pavel, Denis Horvat in Matej Tkalec pa sta prišla iz Turnišča oziroma Rakičana. O odhodih zaenkrat še ni kaj dosti znanega, znano je, da je šumo zapustil Jan Zelko, ki se je okrepil Tromejnik iz Kuzme.

Štiri novince so predstavili tudi pri Čardi, ki je v spomladanskem delu prvenstva kazala slabo formo. Pri Čardi bodo v novi sezoni igrali nekdanji vratar Mure Boštjan Kamnik, ki je bil nazadnje član Lipe, iz Rakičan je prišel Aleš Sapač, iz Tišine Rok Bencik in iz Bakovcev Denis Horvat. Kot že zapisano, sta klub zapustila brata Pavel, ki sta odšla v Beltince. Grad, ki ga je v končnici lanske sezone izpada rešil nekdanji trener soboške Mure Slobodan Djurić, je v svoje vrste zvabil dva nekdanja Muraša. Danilo Šiško je bil sicer nazadnje član Beltincev, Damjan Klemenčič pa prihaja iz mladinskih vrst črno-belih. V vrstah Malečnika so zaenkrat pozdravili enega novinca, iz Pesnice se je preselil Rene Glušič.

Nekaj sprememb so doživeli tudi Ljutomerčani, ki bodo po napredovanju Veržeja v 2. SNL edini prleški predstavnik med tretjeligaši. Denis Vogrinec, Damir Kocbek in Tadej Bogdan so v Odrancih združili moči z nekdanjim trenerjem Rudijem Viherjem. Pripeljali pa so po dva novinca iz Rakičana oziroma mladinskega pogona Mure. Iz prvega sta prišla Sebastian Rajnar in Sebastjan Piberčnik, medtem, ko sta se Tomaž Podgorelec in Luka Ciglarič preselila iz Fazanerije. Tromejnik iz Kuzme je registriral pet novincev, trije so prišli iz mladinske ekipe Mure. Jaka Šafer je ob zaključku jesenskega dela štirikrat stal tudi na golu članske ekipe, v Kuzmi pa sta se mu pridružila še Niko Kisilak in Primož Seršen. Iz Beltincev je prišel Jan Zelko, iz Tišine pa Jernej Varga. Trenerske vajeti v Rakičanu, ki si je obstanek med tretjeligaši zagotovil po izstopu Dravograda, je prevzel Feri Cifer, ki pa bo v novi sezoni računal na precej spremenjeno ekipo. Lani mladinca Sebastian Rajnar in Sebastjan Piberčnik sta odšla v Ljutomer, Matej Tkalec je odšel v Beltinci, Aleš Sapač v Čardo, Mitja Botjak pa v Odrance. V svoje vrste so zvabili, s 24 zadetki prvega strelca Pomurske lige, Saša Kocipra, ki je lani igral za Črenšovce. Novinci pa so še Sandro Zadravec (Mura), Jure Gregor (Dokležovje) in Uroš Balažic (Bratonci).

Bežen pogled na seznam prihodov in odhodov razkriva, da bomo tudi v letošnji sezoni spremljali nadvse zanimivo tekmovanje, brez izrazitega favorita za sam vrh lestvice. Imena novincev zaenkrat sicer še ne povedo veliko, saj večina klubov še ni sporočila imena nogometašev, ki so zapustili lanskoletne sredine. Bomo pa tudi v nadaljevanju poletja podrobno spremljali dogajanje na prestopni tržnici tretjeligašev.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga vzhod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Drava v lov na 2. SNL s povratnikom na klopi, spremembe tudi znotraj kluba

Ptujsko Dravo bo v boju za vrnitev med slovenske drugoligaše spomladi s klopi vodil Jura A…