Tretjeligaše iz vzhodne polovice Slovenije čaka ta vikend 18. krog prvenstva. Najbolj zanimivo bo že na prvi tekmi, ki jo bosta že v soboto ob 11. uri odigrala Šmarje pri Jelšah in Čarda iz Martjancev, prvo in četrtouvrščena ekipa lige. Prekmurci se bodo skušali maščevati za visok poraz v jesenskem delu, ko so jih Šmarjani premagali z izidom 0:6. Šmarje pa bo skušalo nadokanditi zamujeno iz gostovanja pri Malečniku, kjer so nepričakovano izgubili.


Nič kaj manj zanimivo ne bo niti v Veržeju, kjer se bosta udarila domači Farmtech Veržej in gostje iz leve strani Mure Odranci, ki v spomladanskem delu sezone še niso zmagali. V jesenskem delu sezone so morali Prleki Prekmurcem priznati premoč, bo tokrat drugače? Dravograjčani bodo skušali poraz v prejšnjem krogu proti Ljutomeru čimprej pozabiti, zato verjetno Zreče čaka težka naloga na gostovanju na Koroškem, čeprav so Korošci v jesenskem delu Zreče zapuščali sklonjenih glav.

Štorski Kovinar in Malečnik se bosta pomerila v derbiju začelja, saj se moštvi krčevito borita za obstanek med tretjeligaši, Malečnik je spomladi zabeležil nekaj presenetljivih rezultatov, zato bodo favoriti za zmago tudi tokrat. Aha Emmi Bistrica in Avto Rajh Ljutomer sta v prejšnjem krogu pomešala štrene favoritom, tokrat pa se bosta ekipi udarili med seboj za osmo mesto, ki ga trenutno s točko prednosti zasedajo nogometaši iz prestolnice Prlekije. V nedeljo bosta odigrana še dva prekmurska obračuna, Beltinci bodo proti Gradu skušali maščevati jesenski poraz, Tromejnik pa bo skušal proti Rakičanu vpisati še drugo spomladansko zmago.

 

Tekme 18. kroga 3. SNL vzhod:
Šmarje pri Jelšah : Čarda
Farmtech Veržej : Odranci
Kovinar Štore : Malečnik
Aha Emmi Bistrica : Avto Rajh Ljutomer
Koroška Dravograd : Zreče
Tromejnik G-Sukič : Rakičan
Agroservis Beltinci : Grad

Avtor: Peter Dominko

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga vzhod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Derbi Posavja v izdihljajih tekme pripadel Brežičanom, Drava ostaja na vrhu

Po tem, ko nas je pretekli vikend vreme oropalo treh tekem, je bil to soboto (z izjemo tek…