Stanje igrišč v vzhodni polovici Slovenije je že precej boljše kot je bilo pred slabim tednom, ko je bila večina tekem odigranih na igriščih z umetno travo. V 17. krogu bodo tako vse tekme odigrane na igriščih z naravno zelenico, a z dvema gostovanjema, Odranci bodo tekmo s Tromejnikom gostili v sosednjih Beltincih, saj domače igrišče zaradi obilnega deževja in vode na igrišču ne dovoljuje igranja nogometa. Nogometaši Malečnika pa bodo prvouvrščeno ekipo iz Šmarja pri Jelšah pričakali v mariborskem Športnem parku Tabor.


V 17. krogu 3. SNL vzhod izrazite tekme kroga praktično ni, še najlažje bi za tekmo kroga označili ravno obračun v beltinškem športnem parku med sosedoma na lestvici, šestouvršečnimi Odranci in sedmouvrščenim Tromejnikom. Odranci so med tednom izgubili zaostalo srečanje 14. kroga v Slovenski Bistrici, zato bodo tokrat še toliko bolj motivirani, da na prvi spomladanski domači tekmi osvojijo tri točke.

Drugouvrščeni Dravograd bo v soboto gostoval v prleški prestolnici, tretjeuvrščeni Beltinci pa se bodo pod obronki Pohorja pomerili z Zrečami. Bistričani bodo skušali po zmagi proti Odrancem presenetiti še eno prekmursko ekipo, na gostovanju v Martjancih pri četrtouvrščeni ekipi lige pa jih verjetno čaka precej težja naloga.

Že v sobotnem dopoldnevu, kar je za tekme Rakičana že običajno, se bosta v derbiju dna lestivce pomerila predzadnji Rakičan in zadnji Kovinar iz Štor. Obe ekipi v borbi za obstanek med tretjeligaši nujno potrebujeta točke. Veržej pa čaka še druga zaporedna tekma s klubom iz Goričkega, saj bodo tokrat gostovali pri Gradu in skušali nadoknaditi po malce presenetljivem domačem porazu proti Tromejniku.

 

Tekme 17. kroga 3. SNL vzhod:

ZREČE : AGROSERVIS BELTINCI (sobota ob 16:00)
AVTO RAJH LJUTOMER : KOROŠKA DRAVOGRAD (sobota ob 16:00)
ČARDA MARTJANCI : AHA EMMI BISTRICA (sobota ob 16:00)
MALEČNIK : ŠMARJE PRI JELŠAH (sobota ob 16:00)
RAKIČAN : KOVINAR ŠTORE (nedelja ob 10:30)
GRAD : FARMTECH VERŽEJ (nedelja ob 16:00)
ODRANCI : TROMEJNIK G-SUKIČ (nedelja ob 16:00)

Avtor: Peter Dominko

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga vzhod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…