Stanje igrišč v vzhodni polovici Slovenije je že precej boljše kot je bilo pred slabim tednom, ko je bila večina tekem odigranih na igriščih z umetno travo. V 17. krogu bodo tako vse tekme odigrane na igriščih z naravno zelenico, a z dvema gostovanjema, Odranci bodo tekmo s Tromejnikom gostili v sosednjih Beltincih, saj domače igrišče zaradi obilnega deževja in vode na igrišču ne dovoljuje igranja nogometa. Nogometaši Malečnika pa bodo prvouvrščeno ekipo iz Šmarja pri Jelšah pričakali v mariborskem Športnem parku Tabor.


V 17. krogu 3. SNL vzhod izrazite tekme kroga praktično ni, še najlažje bi za tekmo kroga označili ravno obračun v beltinškem športnem parku med sosedoma na lestvici, šestouvršečnimi Odranci in sedmouvrščenim Tromejnikom. Odranci so med tednom izgubili zaostalo srečanje 14. kroga v Slovenski Bistrici, zato bodo tokrat še toliko bolj motivirani, da na prvi spomladanski domači tekmi osvojijo tri točke.

Drugouvrščeni Dravograd bo v soboto gostoval v prleški prestolnici, tretjeuvrščeni Beltinci pa se bodo pod obronki Pohorja pomerili z Zrečami. Bistričani bodo skušali po zmagi proti Odrancem presenetiti še eno prekmursko ekipo, na gostovanju v Martjancih pri četrtouvrščeni ekipi lige pa jih verjetno čaka precej težja naloga.

Že v sobotnem dopoldnevu, kar je za tekme Rakičana že običajno, se bosta v derbiju dna lestivce pomerila predzadnji Rakičan in zadnji Kovinar iz Štor. Obe ekipi v borbi za obstanek med tretjeligaši nujno potrebujeta točke. Veržej pa čaka še druga zaporedna tekma s klubom iz Goričkega, saj bodo tokrat gostovali pri Gradu in skušali nadoknaditi po malce presenetljivem domačem porazu proti Tromejniku.

 

Tekme 17. kroga 3. SNL vzhod:

ZREČE : AGROSERVIS BELTINCI (sobota ob 16:00)
AVTO RAJH LJUTOMER : KOROŠKA DRAVOGRAD (sobota ob 16:00)
ČARDA MARTJANCI : AHA EMMI BISTRICA (sobota ob 16:00)
MALEČNIK : ŠMARJE PRI JELŠAH (sobota ob 16:00)
RAKIČAN : KOVINAR ŠTORE (nedelja ob 10:30)
GRAD : FARMTECH VERŽEJ (nedelja ob 16:00)
ODRANCI : TROMEJNIK G-SUKIČ (nedelja ob 16:00)

Avtor: Peter Dominko

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga vzhod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Korošce bo nazaj v 2. SNL poizkušal popeljati član večne enajsterice Celja

V sezoni 2024/25 bo na klopi ravenskega Fužinarja sedel Aleš Kačičnik. Nekdanji odličen no…