Ekipa24 je včeraj poročala o tem, da med klubi 3. SNL vzhod vre. Štirinajst klubov deli mnenje, da so sodniški stroški enostavno previsoki in v trenutnih razmerah tudi za klube prevelik zalogaj. Pomurci so Nogometno zvezo Slovenije med zimskim premorom pozvali k spremembam, a pravega odziva ni bilo, zato v uvodnih dveh spomladanskih krogih gostitelji tekem niso poravnali sodniških in delegatskih stroškov.


Ti v bruto znesku znašajo med 710 in 730 evri na tekmo, če pa si znesek preračunate na letno raven in pomnožite s trinajst, toliko je namreč domačih tekem, dobite kar zajeten kupček denarja, več kot 9.000 evrov. Klubi so na NZS naslovili predlog, da bi s pričetkom pomladanskega dela tekmovalne sezone 2014/2015 za sojenje tekem v 3. SNL vzhod plačevali sodniško-delegatske stroške v višini največ 300 evrov. Izvršni odbor NZS je decembra 2013 sicer za 13 odstotkov znižal sodniška nadomestila za tekme 3. SNL, kakor tudi višino kotizacij za vodenje tekmovanj na nivoju 3. SNL, s čimer so deloma poskrbeli za znižanje finančnih obveznosti klubov.

V NZS na trenutni predlog tretjeligašev niso pristali, klube pa so po naših informacijah opozorili, da so dolžni spoštovati statut, akte in druge odločitve NZS in v skladu z določbami Statuta NZS niso pristojni enostransko odločati o višini sodniških in delegatskih nadomestil v navedenih tekmovanjih, za nespoštovanje odločb pristojnih organov NZS pa odgovarjajo v skladu z Disciplinskim pravilnikom NZS.

Odzvali so se tudi pri Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije in v ponedeljek preklicali delegiranje tekem 16. kroga 3. SNL vzhod, saj, kot so pri ZNSS obrazložili, glede sklep tretjeligašev, ne obstaja nikakršno jamstvo, da bodo sodniki prejeli plačilo tako za že odigrane tekme, kakor tudi za tekme v nadaljevanju tekmovanja v 3. SNL vzhod.

Po zanesljivih informacijah ZNSS obenem predlaga, da se vodstvo 3. SNL vzhod obvesti, da se sodniki tekem 3. SNL vzhod do nadaljnega ne bodo udeležili. Bo na pomurskih igriščih velikonočni vikend minil brez nogometa? Po nekaterih informacij pa se zamisel o bojkotu plačila sodniških in delegatskih stroškov širi tudi med klubi 3. SNL sever.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Dravinja po treh tednih priprav

Jesenski prvaki vzhodne skupine naše tretje lige, so zaključili tretji teden priprav na dr…