Številni slovenski klubi so ali bodo ta mesec pričeli s pripravami na drugi del sezone. Tako je tudi pri ekipi Šmarja, ki je jesenski del sezone v vzhodni skupini tretjeligaške konkurence končala na enajstem mestu. To je za klub, ki letos praznuje 80 let obstoja 16 tretjeligaška sezona. Uprava kluba na čelu s predsednikom Alešem Ratejem se je sporazumno razšla s strategom Stanetom Bevcem, ki je jeseni vodil ekipo s sodelavci. Nato so odgovorni kluba, kjer so prve nogometne korake naredili Rok Kidrič, Lan Štravs, Filip Lojen, Robert Čakš in Dejan Kantužer zavihali rokave in v klub pripeljali uglednega in izkušenega nogometnega učitelja.


To je 62-letni Velenjčan Marjan Marjanović. Sedaj v Slovenskih Konjicah živeči trener je doslej treniral klube kot so Rudar Velenje, Šoštanj, Krško, Šmartno ob Paki, Dravinja in celjski Šampion. Povprašali smo ga o tem kako je prišlo, do tega, da je prišel v Šmarje, ciljih, okrepitvah, pripravljanih tekmah…

“Že poleti so bili zainteresirani zame. Jaz sem do poletja deloval kot trener kadetske ekipe Šampiona v Celju. Pogovarjal sem se s sekretarjem kluba in mu rekel, da si želim oddih vsaj do novega leta. Tako, da če bodo še zainteresirani se lahko potem dogovorimo. Tako je tudi bilo. Kar se tiče ciljev bi dejal, da je prvi obstanek, anfirmacija igralcev in nato stabilizacija. Doslej imamo dogovorjenih pet prijateljskih tekem, morda se še s kom dogovorimo. Moj način dela je tak, da so tekme po najmanj dveh tednih priprav in treningov. Dobimo se 20.1., prvo pripravljalno tekmo bomo igrali v Brežicah proti tamkajšnjem drugoligašu 5.2. , nato pa še z ekipami Krškega, Dravinje, Bistrice in Mons Claudiusa. Vse tekme bomo igrali v gosteh. Radi bi pripeljali še dve do tri okrepitvi, morda dobimo koga na posojo. ” so bile besede glavnega trenerja Šmarja, ki mu bosta pomagala dosedanja “pomočnika”, domačina in nekdanja igralca Miha Žaberl, ki deluje tudi v mlajših selekcijah, ter trener vratarjev Rok Šrimpf, ki je tudi športni direktor in trener mlajših selekcij. Oba 27-letnika bosta tako “desna roka” novemu strategu modro-belih za katerega bo to 7 klub, ki ga trenira.

  • Lotrič ostal brez kluba

    Mitja Lotrič se je po naravnost fantastični sezoni 2018/19 v dresu Celja poslovil od slove…
  • Odziv Mure na dogajanje po tekmi z Mariborom

    Po nedeljski tekmi med Muro in Mariborom, na kateri so si vijoličasti zagotovili še 16. na…
  • Prvi odhod iz Celja

    Po vsega 14 odigranih tekmah se od dresa Celja poslavlja Terry Lartey Sanniez, nekoč velik…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Odziv Mure na dogajanje po tekmi z Mariborom

Po nedeljski tekmi med Muro in Mariborom, na kateri so si vijoličasti zagotovili še 16. na…