Vsa tretjeligaška moštva vzhoda so že v polnem pogonu in pred zaključki priprav. Nekateri se pripravljajo v domačem okolju, drugi spet kombinirajo. Tako je tudi v primeru kluba NK Šmarje pri Jelšah. Pred dnevi so se mudili na Rogli in tam odigrali pripravljalno tekmo z Zrečami, ki so jo dobili s 4:2. Po tem, ko je klub zadnja leta malce zaspal, so to poletje v vodstvu na čelu s predsednikom Alešem Ratejem zavihali rokave in skovali načrt za prihodnja leta. V vse selekcije so pripeljali šolane strokovnjake in povečini nekdanje nogometaše. Njihovi mladinci in kadeti se mudijo na pripravah na Pohorju z novima trenerjema. Celoten plan je, da bi ustvarili nove domače nogometaše, ki bodo temelj članske ekipe. Iz tega kluba izhajajo tudi trije znani nogometaši, ki jih lahko gledamo na prvoligaških zelenicah.


  • 26-letni in 194 cm visoki napadalec Rok Kidrič je član Aluminija, prej pa je denimo igral tudi za Olimpijo, Celje, Bravo, Dravo, Ankaran…bil je tudi v Turčiji, in ima 85 prvoligaških nastopov in doseženih 18 golov.
  • Lan Štravs je 21-letni vezist Celja, in mladinski reprezentant Slovenije, ki je doslej odigral 28 prvoligaških tekem.
  • 20 let šteje Robert Čakš, ki meri v višino 197 cm, in je novi član Tabora iz Sežane. Pred dvema sezonama je bil član mlade ekipe Alavésa iz Španije.

Cilj kluba je, da to 16 sezono med tretjeligaši pripeljejo uspešno do konca. Torej, da obstanejo v ligi. Za ta načrt so pripeljali 60-letnega nogometnega učitelja iz Celja, ki sliši na ime Stane Bevc. To bo njegov sedmi klub, ki ga bo vodil. Pred tem je vodil Šmartno, Krško, Celje, ter dva kluba naših južnih sosedov (Segesta Sisak in Hrvatski Dragovoljac iz Zagreba). Nazadnje je lani jeseni vodil Rogaško. Pričakujemo tudi nekaj okrepitev v prihodnjih tednih, za katere bomo še poročali.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Zavrču posegli po trenerski menjavi

Na trenerske menjave, ki so se v tem tednu zvrstile v slovenskem nogometnem prostoru, niso…