V 3. SNL vzhod čakajo nogometaše še štirje krogi, po sobotni zmagi Odrancev v Lendavi pa je boj za naslov prvaka vnovič povsem odprt. Odranci bodo deseto zaporedno ligaško zmago lovili v sosedskem derbiju z Beltinci, Muro čaka zahtevno gostovanje na Hotizi, Nafto pa bo gostil Grad.


Hotiza je spomladi točke oddala zgolj Lendavčanom, med tednom pa v polfinalu pokala MNZ Lendava z 8:0 ponižala Odrance, zato Muro čaka težka preizkušnja, z belo zastavo pa se v sosedski derbi z Odranci ne bodo podali niti Beltinci. Med vodilno trojico vsaj na papirju najlažja naloga čaka nogometaše Nafte, a tudi Grad na domačem terenu ni naiven tekmec.

Lendavskega stratega Franca Fridla ob tem čaka še nekoliko težja naloga v pripravi na tekmeca, saj so se pri goričkem tretjeligašu pred nedeljskim dvobojem odločili za zamenjavo trenerja. Štefan Škaper, ki je vodenje črno-belih prevzel v zaključku jesenskega dela sezone, je spomladi Grad popeljal do nekaj spodbudnih rezultatov, s pomočjo katerih je moštvo zapustilo rep lestvice in na zadnje mesto izrinilo Križevce.

V zadnjih treh krogih je Grad remiziral z Rakičanom in Gradom, v nedeljo pa klonil pri konkurentu za obstanek. Polana je na domačem igrišču slavila s 3:0, kar je Škaperja očitno stalo službe, saj so z Goričkega včeraj že sporočili, da je prekmurskega golgeterja nasledil Bogdan Črnko, ki je še jeseni vodil Križevce.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…