Obilno deževje je minuli vikend odneslo vseh sedem tekem 3. SNL vzhod. Obračuni četrtega kroga, med njimi tudi večni derbi Nafte in Mure, bodo odigrani šele konec novembra, po zadnjem, trinajstem, krogu jesenskega dela prvenstva. Po dveh tednih bodo klubi odigrali tekme petega kroga, ki pa ne bo odigran v celoti, saj bosta tekmi v Črenšovcih in Turnišču odigrani v sredo, krog pa prinaša zanimiv derbi, saj se bosta v goričkem “el-clasicu” udarila Tromejnik in Grad.


Še pred nedeljskim obračunom goričkih rivalov, bo v sobotnem popoldnevu odigrani ena tekma. Neporaženi Ljutomerčani bodo pred domačimi gledalci gostili Beltince, ki edinemu prleškemu tretjeligašu s točko zaostanka dihajo za ovratnik. Nedeljo z dopoldanskim obračunom odpirajo nogometaši Serdice in Odrancev. Prvi so morali pred dvema tednoma v lokalnem obračunu priznati premoč Gradu, medtem ko so se nogometaši Odrancev veselili prestižne zmage v Turnišču.

Popoldne bodo na sporedu še tri tekme. Vodilni Rakičan, ki v treh tekmah še ni oddal niti točke, nazadnje pa je s 6:0 razbil Čardo, bo tokrat gostoval v Srednji Bistrici in ciljaj na podaljšanje zmagovalnega niza. Najzanimivejši tekmi bosta odigrani v Murski Soboti in na Kuzmi. V murskosoboški Fazaneriji bo na sporedu občinski obračun, saj se bo domača Mura pomerila z Bakovci, ki imajo v treh tekmah na svojem kontu le točko, Mura pa je po uvodnem porazu pri Tromejniku nanizala dve zmagi. Varovanci trenerja Ferija Cifra so premagali Čardo in Črenšovce. Najbolj zanimivo bo tokrat zagotovo na Kuzmi, saj se bosta spopadla gorička rivala Tromejnik in Grad, ki v novi sezoni še nista poražena. Grad je ob Rakičanu edini, ki v novi sezoni še ni oddal točke, Tromejnik pa je v minulem krogu remiziral z Nafto.

Zaradi vode na igrišču bosta tekmi v Turnišču in Črenšovcih odigrani v sredo. K Črenšovcem, ki po treh krogih na svojem računu še nima niti točke, v goste prihaja Nafta iz bližnje Lendave, ki je ena petih ekip, ki v novi sezoni še ni okusila grenkobe poraza, Lendavčani pa ob Ljutomerčanih na treh tekmah še niso prejeli zadetka. V Turnišču gostujejo nogometaši Čarde, obe moštvi pa v treh tekmah, tako kot že omenjeni Črenšovci, še niso osvojili niti točke.

Pari petega kroga 3. SNL vzhod:
AVTO RAJH LJUTOMER – LUŠT BELTINCI (soboto ob 16:30)
SERDICA KLIMA ŠINKO – ODRANCI (nedelja ob 11:00)
BISTRICA – RAKIČAN
TROMEJNIK G-SUKIČ – GRAD
MURA – BAKOVCI (vse v nedeljo ob 16:30)
ČRENŠOVCI – NAFTA 1903
TURNIŠČE – ČARDA
(obe v sredo ob 16:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: Tolminci do prve zmage na novi tribuni

Nogometaši Tolmina so po dveh remijih vendarle vknjižili prvo spomladansko zmago. Tolminci…