Nogometaši 3. SNL vzhod v soboto in nedeljo čakajo nove tekmovalne obveznosti. Trejeligaši, z izjemo Aha Emmi Bistrice in Odrancev, so v sredo odigrali srečanja 20. kroga, zato bo zanimivo spremljati pri katerem moštvu je dvojni tekmovalni program pustil največ posledic.


Največ oči bo tokrat uprtih v Rakičan, kjer bo v tradicionalno dopoldanskih urah na sporedu obračun kroga, saj četa trenerja Ferija Cifra pričakuje obisk vodilne Dravinje, ki je v sredo premagala ptujsko Dravo in si verjetno že zagotovila povratek med drugoligaše, saj prednost šest krogov pred koncem tekmovanja znaša velikih osem točk. Z zmago bi lahko položaj na vrhu lestvice vsaj malce popestrili nogometaši Rakičana, ki v spomladanskem delu sezone še ne poznajo poraza in so prvi hit prvenstva. Zeleno-beli so dobili šest od sedmih spomladanskih tekem in v sredo odčitali lekcijo še lendavski Nafti, točko pa so jim spomladi ukradli le nogometaši Tromejnika.

Rakičan bi lahko v primeru zmage in ob ugodnem razpletu tekme na Ptuju, na drugem mestu ujel ptujsko Dravo, ki jo v tem krogu čaka novo zahtevno srečanje, saj v najstarejšem slovenskem mestu gostujejo Beltinci, obeta se nam nov spopad ekip, ki sta v preteklosti igrali tudi med prvoligaši. Ptujčani so jeseni napolnili mrežo Beltinčanov, a so Prekmurci po dveh zaporednih zmagah zagotovo bolj sproščeni kot Štajerci, ki na zmago čakajo že tri tekme zapored.

V soboto bodo na sporedu še tri srečanja, Ljutomerčani ne bi smeli imeti pretiranih težav v Slovenski Bistrici, a slednji v sredo niso odigrali srečanja z Odranci, zaradi česar bo svežina na strani domačega moštva, Prleki pa za nameček na gostovanje prihajajo še brez kaznovanega Gorana Šnajderja. Dobre rezultate v zadnjih krogih beleži tudi ekipa Šmarja pri Jelšah, ki tokrat gostuje pri sosedih iz Šentjurja, Nafta pa odhaja na gostovanje k Malečniku, ki spomladi ne beleži jesenskih rezultatov, ko so varovanci trenerja Petra Breznika doživeli le dva poraza. Se bo Lendavčanom, ki ne bodo smeli računati na pomoč Davida Antonovića in prve violine Luke Ivaniča, uspelo maščevati za jesenski poraz pred domačimi gledalci?

Ob že omenjenem obračunu Rakičana in Dravinje, bosta v nedeljo na sporedu še dva prekmurska obračuna, obe tekmi pa se bosta pričeli ob 17. uri. Največ gledalcev se bo najverjetneje znova zbralo v Odrancih, kjer bo gostoval Tromejnik iz Kuzme, ekipi pa imata že dolgo zgodovino medsebojnih obračunov, zato gre tudi tokrat pričakovati zanimivo srečanje. Grad pa bo gostil ekipo Čarde iz Martjancev, ki je po dvajsetih krogih prikovana na dno lestvice, a tudi črno-belim iz Goričkega v zadnjih krogih ne gre najbolje, saj se po petih zaporednih porazih močno približali dnu lestvice.

Pari 21. kroga 3. SNL vzhod:
AHA EMMI BISTRICA – AVTO RAJH LJUTOMER
FOSILUM ŠENTJUR – ŠMARJE PRI JELŠAH
MALEČNIK – NAFTA 1903
DRAVA PTUJ – AVTO ŠKAFAR BELTINCI (vse v soboto ob 17:00)
RAKIČAN – DRAVINJA KOSTROJ (nedelja ob 10:30)
ODRANCI – TROMEJNIK G-SUKIČ
GRAD – ČARDA MARTJANCI (obe v nedeljo ob 17:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga vzhod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: Ptujska najstnika potopila Dravinjo

Na umetni zelenici stadiona v Slovenskih Konjicah je Dravinja prvič po petih krogih igrišč…