Sredi prihodnjega meseca se bodo v boj podali tudi tretjeligaški klubi. Mnogi med njimi so že začeli s pripravami, med njimi tudi novinci iz Krškega. Uradno februarja leta 2019 ustanovljen klub NK Posavje Krško se bo po dveh sezonah v Golgeter ligi (4.liga / MNZ Celje) to sezono meril v tretjem kakovostnem razredu našega klubskega nogometa. V sezoni 19/20 so zasedli drugo mesto za ekipo Šmarja, v minuli sezoni pa so bili z naskokom vodilno moštvo lige. Zaradi razširitve lige, in ker NZS ni nikogar poslala v nižji rang tekmovanja (Šmarje in Dobrovce) bo letošnja 3 SNL vzhod štela štirinajst klubov, enako kot doslej liga na zahodu.


Okoli dvajset fantov vadi pod taktirko trenerskega trojčka Blaž Milar, Amel Nadarević in Miha Drnovšek. Ostali so vsi iz lanske sezone, razen napadalca Gorenca, ki je pri drugoligašu iz Brežic. Ekipi se je pridružil Timotej Rešetič, ki je v minuli sezoni tresel mreže v dresu Brežic. S fanti trenirajo še štirje mladinci Krke, gre pričakovati še kak nov obraz te dni. Sredi prihodnjega tedna imajo v dogovoru eno prijateljsko tekmo, a se še dogovarjajo z nasprotniki.

Svoj krst v ligi bodo nogometaši Posavja doživeli doma, ko bodo v soboto 14.8. ob 17:30 gostili Korotan iz Prevalj. Cilj kluba za sezono je obstanek v ligi, igranje modernega in gledljivega nogometa, ter razvoj domačih nogometašev.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Zavrču posegli po trenerski menjavi

Na trenerske menjave, ki so se v tem tednu zvrstile v slovenskem nogometnem prostoru, niso…