Zaradi regularnosti so bile vse tekme predzadnjega, 25. kroga odigrane že danes popoldne z začetkom ob pol šestih popoldne. Najpomembnejše je, da si je Veržej z remijem v Šmarju pri Jelšah praktično že zagotovil naslov prvakov, saj so Beltinci doma v sosedskem derbiju visoko izgubili. Beltinci pred zadnjo tekmo zaostajajo štiri točke, Odranci pa tri, a morajo v zadnjem krogu upati na poraz Veržeja proti Ljutomeru in nadoknaditi ogromno gol razliko, ki je trenutno devet golov v prid vodilnih Prlekov.


Tisoč in še kak gledalec je v Beltincih videlo zanimivo in dinamično tekmo, po slabi igri domačih in dobri predstavi sosedov iz Odrancev, so točke zasluženo šle v Odrance. Več o tekmi v posebnem članku, ki ga boste lahko prebrali kasneje. Šmarčani in Veržejci so se razšli brez zadetkov, kljub temu pa so si Prleki praktično že zagotovili naslov prvakov, kot smo omenili že v uvodnem odstavku.

Tudi ostale tekme so bile zanimive, gledalci v Dravogradu so videli kar šest zadetkov, domači so po slabe pol ure igre vodili že s tremi zadetki, zadeli so Pešl, Pavličić in Stefanović. Gostje, ki so na Koroško prišli le z enajstimi nogometaši, so se vrnili in izid izenačili po zadetkih prvega strelca lige Čontale in Kamenice, ki je zadel dvakrat. Pet zadetkov so videli gledalci v Slovenski Bistrici, kjer so morali domači priznati premoč Kovinarju, ki se poslavlja od 3. SNL. Za goste iz Štor je dvakrat zadel Jocković, enkrat pa Torra, domači so se v 60. in 80. minuti približali preko Lukića, za kaj več pa jim je zmanjkalo časa.

Zreče so zadnjo domačo tekmo odigrale v Kidričevem, kjer se je po podatkih zapisnika zbralo kakšnih dvajset gledalcev. Kidričevo za nogometaše Zreč ni bil srečen kraj, saj so po porazu z Malečnikom in zmaga Grada, padli na 12. mesto, ki po koncu sezone ne zagotavlja obstanka. Za zmago Malečnika z 1:4 je trikrat zadel Toplak, med strelce pa se je vpisal tudi nekdanji reprezentant Karić, končni izid je postavil nogometaš Zreč Brdnik. Grad je po zmagi proti Rakičanu in skočil pred Zreče na enajsto mesto, o obstanku pa bo odločal zadnji krog. Grad je v vodstvo popeljal Belna, izenačil je Špoljarić, zmago pa sta v končnici zagotovila Ribaš in Rogač.

V Ljutomeru sta se v obračunu sredine lestvice domača ekipa in gostje iz Martjancev razšla brez zmagovalca, Ljutomer je v vodstvo popeljal Jelen, tik pred koncem tekme pa je Čardi točko zagotovil Flisar.

Rezultati 25. kroga 3. SNL vzhod:
AGROSERVIS BELTINCI 0:4
Vori (36), Tkalec (45), Gostan (84), Raduha (86)
ŠMARJE PRI JELŠAH 0:0 FARMTECH VERŽEJ
AHA EMMI BISTRICA 2:3 KOVINAR ŠTORE
Lukić (60, 80); Jocković (16, 51), Torra (48)
KOROŠKA DRAVOGRAD 3:3 TROMEJNIK G-SUKIČ
Pešl (6), Pavličić (21), Stefanović (28); Kamenica (44, 70), Čontala (48)
GRAD 3:1 RAKIČAN
Belna (27), Ribaš (83), Rogač (87); Špoljarič (65)
ZREČE 1:4 MALEČNIK
Brdnik (81); Toplak (19, 70, 75), Karić (48)
AVTO RAJH LJUTOMER 1:1 ČARDA
Jelen (30); Flisar (88)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga vzhod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Derbi Posavja v izdihljajih tekme pripadel Brežičanom, Drava ostaja na vrhu

Po tem, ko nas je pretekli vikend vreme oropalo treh tekem, je bil to soboto (z izjemo tek…