Zastor je padel tudi nad jesenski del sezone 3. SNL vzhod, kjer vrh lestvice trdno zasedajo nogometaši Dravinje, ki jim s šestimi točkami zaostanka sledijo Ptujčani. Ostali zaostajajo že precej, zasledovalce na tretjem mestu vodijo Odranci, ki so v današnjem obračunu napolnili mrežo Čarde. Iz vrst Odrancev pa prihaja tudi prvi strelec jesenskega dela prvenstva, Roman Gostan je danes še trikrat meril v polno in tako sam zasedel vrh tabele.


Na sobotnih tekmah smo videli dve presenečenji, saj je Nafta izgubila v gosteh pri Šmarju, Šentjur pa je premagal Grad, ki je tako niz tekem brez zmage podaljšal na pet tekem. Za zmago Šentjurja sta v polno merila Rok Bolko, ki je zadel že v 2. minuti, Miha Belak, ki je zmago potrdil z uspešno izvedeno enajstmetrovko. Precej več zadetkov so videli gledalci v Šmarju pri Jelšah, padlo jih je namreč kar sedem, na veselje redkih domačih gledalcev kar pet v mreži gostov, ki so bili brez Luke Ivaniča brez pravih možnosti. Tudi Drava se je morala za zmago v Malečniku pošteno potruditi, saj se je moštvo neugodnega Malečnika dobro upiralo vse do zadnjih minut. Ptujčani so sicer povedli v 24. minuti, ko je zadel Damjan Antolič, tri točke pa je v 87. minuti potrdil Gregor Furek. Drava je sicer srečanje končala z igralcem manj, saj je bil v 68. minuti zaradi igranja z roko z drugim rumenim kartonom kaznovan Lučo Kočar, a domači niso znali izkoristiti igralca več. Beltinčani so jezo po porazu v sosedskem obračunu z Odranci, stresli na ekipo Aha Emmi Bistrice, dva zadetka je prispeval Amadej Maroša.

V dopoldanskem nedeljskem obračunu, se je v Rakičanu zbralo dobrih 350 gledalcev, kar je največ v tem krogu. V bledi predstavi obeh ekip pa gledalci niso mogli biti zadovoljni, saj se mreži nista zatresli. Ljutomerčani so sicer od 52. minuti igrali z dvema igralcema manj, saj je bil v 47. minuti zaradi nešportnega fizičnega kontakta s sodnikom izključen Sašo Habjanič, zaradi drugega rumenega kartona pa je srečanje pet minut kasneje predčasno končal še Miha Rakovec. Nogometaši Rakičana kljub igralcu več niso uspeli zadeti, srečanje pa se je tako končalo brez zadetkov. V Kuzmi je gostovala prvouvrščena Dravinja, ki si je že zagotovila naslov jesenskih prvakov. Igralci Tromejnika so se v prvem polčasu dobro upirali četi trenerja Simona Sešlarja, saj so Konjičani prvič zadeli v 51. minuti, ko je mrežo domačega vratarja Jake Šafarja zatresel Davorin Gosak. Zmago sta v 63. in 65. minuti srečanja potrdila drugi strelec prvenstva Goran Alenc in Nejc Stres.

Največ zadetkov pa je v zadnjem jesenskem krogu padlo na obračunu v Odrancih, kjer je v sončnem, a hladnem vremenu, okrog 300 gledalcev videlo devet zadetkov. Gostujoči vratar Filip Drakovič je moral že v prvem polčasu žogo petkrat pobrati iz svojega gola, najprej ga je z dvema streloma iz roba kazenskega prostora premagal Dejan Žnidarič, še posebej lep pa je bil drugi zadetek, ko je iz pol-voleja sprožil iz prve in matiral nemočnega Drakoviča. Pritisk Odrancev tudi v nadaljevanju prvega polčasa ni ponehal, saj sta Roman Gostan in Mitja Botjak v razmiku treh minut poskrbela za dvojno povišanje vodstva, izid prvega polčasa pa je postavil Tadej Bogdan. V drugem polčasu smo videli precej slabšo predstavo, domače pa je z dvema zadetkoma prebudil šele Tadej Recek, ki je v 70. in 72. minuti Čardo približal domačinom. Za boljši vtis je ob koncu tekme poskrbel še Roman Gostan, ki se je še z dvema zadetkoma utrdil na vrhu lestvice najboljših strelcev.

Prvenstvo se bo nadaljevalo po zimskem premoru, ko tretjeligaša čaka druga polovica sezone. Po prvi polovici vodstvo trdno zasedajo nogometaši Dravinje, še najbližje pa so nogometaši Drave. Vsi ostali so verjetno že predaleč zadaj, saj tretjeuvrščeni Odranci za vodilno Dravinjo zaostajajo že za velikih štirinajst točk. Se pa zato obeta zanimiv obračun za tretje mesto, saj tretje in dvanajsto uvrščeno ekipo loči le osem točk.

Rezultati 13. kroga 3. SNL vzhod:
MALEČNIK 0:2 DRAVA PTUJ
100; Antolič (24), Furek (87)
RK: Kočar (68; Drava)
FOSILUM ŠENTJUR 2:0 GRAD
30; Bolko (2), Belak (63 pen)
AHA EMMI BISTRICA 2:4 AVTO ŠKAFAR BELTINCI
150; Janžič (25), Boškovič (80 pen); Maroša (8, 90), Ladič (32 ag), Smodiš (75)
ŠMARJE PRI JELŠAH 5:2 NAFTA 1903
40; Drofenik (27, 66), Asllanaj (29), Vraničar (53), Križanec (82); Kocet (44), Gerencsér (73)
RAKIČAN 0:0 AVTO RAJH LJUTOMER
350; RK: Habjanič (47), Rakovec (52; oba Ljutomer)
ODRANCI 7:2 ČARDA MARTJANCI
300; Žnidarič (10, 19), Gostan (35 pen, 81, 90), Botjak (38), Bogdan (41); Recek (70, 72)
TROMEJNIK G-SUKIČ 0:3 DRAVINJA KOSTROJ
200; Gosak (51), Alenc (63), Stres (65)

Foto: Jure Banfi 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga vzhod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prekmurje ponovno s tretjeligašem, ob Čardi v 3. SNL tudi Starše

Dodatne kvalifikacije za uvrstitev v vzhodno skupino 3. SNL so uspešno prestali nogometaši…