Tudi v Sloveniji poznamo kar nekaj takšnih nogometašev, ki so jim še kot najstnikom napovedovali veliko in odmevno kariero, a po prehodu v članske vrste niso znali ali zmogli storiti koraka, ki bi jih popeljal med najboljše nogometaše.


Kar nekaj takšnih primerov se je že pripetilo tudi južnim sosedom. Med nogometaše, ki so kot kadeti in mladinci obetali veliko, spada tudi Mario Sačer. Nogometaša iz Svetega Đurđa, vasice v bližini Varaždina, smo v Sloveniji že spoznali v soboški Muri 05, v dresu katere pa v sezoni 2012/13 ni pustil globljega pečata. V dvajsetih tekmah je dosegel dva zadetka. Tudi po prestopu v puljsko Istro ni znal obuditi obetavne kariere, ki je v mlajših letih obetala veliko. V sezoni 2008/09 je za mladinsko selekcijo varaždinskega Varteksa v 30 tekmah zabil kar 32 zadetkov in dodal še 14 podaj, a po selitvi v splitski Hajduk mladinskih predstav ni uspel ponoviti še na članskih zelenicah. V dresu dalmatinskega ponosa je odigral vsega dve tekmi, Splitčani pa so ga kar dvakrat poslali v Varaždin, kjer pa po premestitvi na krilni položaj prav tako ni uspel najti strelske forme.

Po že omenjeni epizodi pri Muri in Istri se je danes 26-letni nogometaš dokazoval še v Albaniji, pri tiranskem Partizaniju, sredi leta 2014 pa se je vrnil v domače kraje. Po igranju za Podravino iz Ludbrega, se je Sačer nazadnje dokazoval še v dresu čakovskega Međimurja, spomladi pa bo znova zaigral v Sloveniji. Za sodelovanje se je dogovoril s Polano, klubom iz kraja, ki je znan tudi po štorkljah in pisatelju Mišku Kranjcu. Sačer je sicer že četrti zimski novinec petouvrščenega kluba 3. SNL vzhod.

Foto: NK Polana
Foto: NK Polana
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

INTERVJU: Samo Kokalj – najboljši strelec vseh lig na sončni strani Alp

Smo tik pred poletnimi počitnicami, ko se klubi ponavadi krepijo in pripravljajo za novo s…