Skoraj vse tekme šestega kroga na vzhodu bodo odigrane v soboto, ko je napovedano kislo vreme brez dežja. Pet tekem ob štirih popoldne, in ena dve uri kasneje. V nedeljo pa bodo Podvinci gostili Šmarje. Derbi kroga bo odigran v Šmartnem ob Paki, kjer bodo lanskoletni drugoligaši gostili vodilno ekipi Bistrice.


sobota, 18.9. ob 16:00

  • Zreče: ZREČE – POSAVJE KRŠKO
  • Slovenske Konjice: DRAVINJA – DOBROVCE
  • Dravograd: KOROŠKA DRAVOGRAD – ŠAMPION
  • Šmartno ob Paki: ŠMARTNO – KETY EMMI BISTRICA
  • Zavrč: ZAVRČ – VIDEM

sobota, 18.9 ob 18:00

  • Prevalje: KOROTAN – CIRKULANE

nedelja, 19.9. ob 16:00

  • Podvinci: PODVINCI – ŠMARJE

Dvoboj dveh ekip z dna lestvice bomo videli na zelenici v Zrečah to soboto ob štirih popoldne. V prejšnjem krogu so v gosteh nogometaši Zreč z 2:1 premagali Zavrč, in po uvodnih štirih porazih to sezono prišli do prvih točk. Sedaj jim bodo na domači zelenici stali drugi novinci v ligi. Ekipa Posavje Krško, ali skrajšano POK je doslej zbrala eno točko. Remizirali so v gosteh pri neugodnih Podvincih z izidom 1:1.

V amcicioznih Slovenskih Konjicah bo domača Dravinja gostila Dobrovce. Konjičani in nogometaši kluba iz okolice Maribora sta se doslej razšla na edini njuni tekmi brez zmagovalca, ko je bil izid v Dobrovcah 2:2. Dravinja je doslej zbrala 10 točk, Dobrovce pa z dvema neodločenima izidoma dve točki.

V Dravogradu bodo varovanci Žige Kljajiča gostili celjski Šampion. To bo njun osmi tretjeligaški obračun. Trikrat so se veselili koroški nogometaši, dvakrat celjski, dva srečanja pa sta se končala brez zmagovalca. Nazadnje sta ekipi merili na istem prizorišču, ko so konec aprila letos Dravograjčani slavili s kar 7:1. Dravograd je v aktualni sezoni pri 10 točkah, le točko manj ima Šampion.

Novinec Zavrč bo gostil Videm. Haloški gostitelji so doslej zbrali pet točk, Videmčani iz okolice Ptija pa dve točki več. Zavrč je zadnji dve prvenstveni tekmi izgubil, ekipa Vidma pa je prišla do štirih točk.

V Šmartnem bomo videli spopad lanskih drugoligašev, in lanskoletnih podprvakov vzhoda. Obe moštvi sta bili v minuli sezoni osmoljenki, saj so igralci Šmartnega dobesedno v zadnjih minutah sezone izpadli iz druge lige, medtem, ko so Bistričani po izjemni sezoni na zadnjih treh popustili, in posledično na odločilni zadnji tekmi z Rogaško izgubili, ter steklarjem podarili drugoligaško vstopnico. To bo njuna druga medsebojna tekma v tretji ligi. Prvo so dobili nogometaši Šmartnega pred skoraj dvema letoma na domačih tleh, ko so s 5:3 prišli do treh točk. V tej sezoni je Kety Emmi Bistrica zabeležila vseh pet zmag na petih tekmah sezone, Šmartno je pri sedmih. Zadnji dve prvenstveni tekmi so dobili s 4:2 in 3:1.

V Prevaljah na Koroškem bo domači Korotan v soboto ob šestih popoldne gostil Cirkulane. Lanskoletno tretje moštvo lige v tej sezoni še ne pozna poraza, saj so dvakrat zmagali, in trikrat remizirali. Korotan pa je na uvodu v sezono v gosteh z 1:0 ugnal Posavje iz Krškega, nato so trikrat izgubili, in v prejšnjem krogu v gosteh premagali Dobrovce. Doslej sta si ekipi stali nasproti le enkrat, ko je bil izid 1:1.

Na zadnji tekmi kroga, ki bo odigrana v nedeljo ob štirih popoldne v Podvincih pri Ptuju bomo videli tretji dvoboj med Podvinci in Šmarjem iz Jelš. Prvi dve so 3:1 in 2:1 dobili tokratni gostitelji. Šmarje je pri 8 točkah, medtem, ko jih imajo Podvinci pet. Gostitelji zadnjega obračuna kroga so zadnji dve prvenstveni tekmi izgubili, in se sedaj nadejajo pozitivnemu izidu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nekdanji športni direktor Olimpije o opravljanju funkcije direktorja pri ljubljanski Svobodi

Za klubsko spletno stran ljubljanske Svobode je spregovoril poslovni direktor kluba D…