V prvi tekmi prvega kroga kvalifikacij za 3. SNL vzhod sta se domače Turnišče in gostje iz Šoštanja razšli brez zmagovalca. Drugouvrščeni ekipi Pomurske oziroma Štajerske lige sta na obračunu pred 25o gledalci zadeli štirikrat. Rezultat 2:2 tako za povratno srečanje, ki bo v soboto v Šoštanju, napoveduje zanimiv obračun, ki pa še ne bo prinesel 3. SNL, saj zmagovalca v drugem krogu čaka prvak ptujske Superlige Drava.


Obračun v Turnišču so bolje začeli gostje, v 16. minuti je Šoštanj v vodstvo popeljal David Cafuta, vodstvo pa ni trajalo dolgo, saj je v 27. minuti izid izenačil nekdanji nogometaš Nafte in Odrancev, v dresu katerega je bil tudi prvi strelec 3. SNL vzhod, Boštjan Zelko. Domači, ki so po osamosvojitvi Slovenije štiri leta igrali tudi v 2. SNL, so do vodstvo prišli v 50. minuti, ko je zadel mladi Mitja Šemen. Remi pa je v 91. minuti po uspešno izvedeni enajstmetrovki zagotovil Tilen Celcer.

In še zanimivost. Šoštanjčani so sicer v Turnišče prišli z zelo mlado ekipo, saj so bili le trije nogometaši v začetni enajsterici starejši od 22 let, kar šesterica nogometašev iz prve enajsterice gostov pa je bila rojenih v letu 1993. Ni kaj, v Šoštanju stavijo na mladost…

TURNIŠČE 2:2 ŠOŠTANJ
Strelci: Zelko (27), Šemen (50); Cafuta (16), Celcer (91)

Turnišče: Lebar, Koren, Zelko, Horvat, Jakšič, Mujdrica, Prša, Bertalanič, Lutar (85 Koren), Šemen (83 Gjerkeš), Recek (89 Žalik). Trener: Grega Zver.
Šoštanj: Barukčič, Grušovnik, Šmon (36 Meh), Koca, Podlesnik, Šlutej (55 Vasić), Rednak, Cafuta, Verhovnik (77 Mahmutović), Spasojević, Celcer. Trener: Josip Vugrinec.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga vzhod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Derbi Posavja v izdihljajih tekme pripadel Brežičanom, Drava ostaja na vrhu

Po tem, ko nas je pretekli vikend vreme oropalo treh tekem, je bil to soboto (z izjemo tek…