S pripravami na nadaljevanje sezone jutri pričenjajo tudi v Fazaneriji. Kot smo zapisali že nekajkrat, bodo nogometaši Mure v drugem delu 3. SNL vzhod lovili zaostanek osmih točk za vodilnimi Beltinci, ki so jeseni točke oddali vsega enkrat. V taboru črno-belih ne skrivajo, da se želijo po zadnjem krogu prvenstva veseliti naslova prvakov in si priigrati drugoligaško vstopnico.


Kot smo poročali že pred časom, se je vodstvo Mure s športni direktorjem Mitjo Mörcem za sodelovanje dogovorilo s štirimi novinci. Alen Kozar in Klemen Pucko sta se v Fazanerijo vrnila iz kidričevskega Aluminija, povsem nova obraza v črno-beli opravi pa sta Patrik Raduha in Niko Tompa. Četverica je tudi včeraj nabirala kilometre z novimi soigralci, saj so se Muraši v Fazaneriji zbrali že nekaj pred uradnim začetkom priprav. O pričakovanjih in ciljih v nadaljevanju prvenstva smo povprašali Patrika Raduho, najizkušenejšega med četverico prišlekov. Nekdanji kapetan Odrancev je v preteklosti igral tudi v prvoligaški konkurenci, v dresu lendavske Nafte je odigral 38 tekem. “Cilji so povezani s prvim mestom in uvrstitvijo v 2. SNL. Spomladi nas čaka še dvanajst tekem in vse je še možno! Imamo mlado, a dobro ekipo. Kot novinec lahko povem, da so me fantje v slačilnici sprejeli res lepo, tako kot tudi vodstvo. S tem ni bilo težav, večino novih soigralcev pa sem tako poznal že od prej. Že sedaj pa bi povabil vse pristaše kluba, seveda z Black Gringosi na čelu, da nas prijdejo v nadaljevanju sezone spodbujati v čim večjem številu in nam tako pomagajo v lovu na Beltince. Brez njih bo težko osvojiti prvo mesto,” poudarja 25-letni Odrančan, ki je kot mladinec nekaj tekem odigral tudi v vijoličastem dresu Maribora.

Kot pravi Raduha, večino soigralcev pozna že iz preteklosti, to pa še posebej velja za Nika Tompo, ki ravno tako prihaja iz Odrancev. Tompa, sicer leto mlajši od sovaščana, je kot mladinec izkušnje nabiral tudi v dresu Ljutomera, ki je tedaj igral med drugoligaši, po težji poškodbi kolena in daljši odsotnosti pa se je v dresu matičnih Odrancev vrnil na igrišča, sredi leta 2014 pa se je odločil za selitev v moštvo Grada, za katerega je v letu in pol zabil sedemnajst ligaških zadetkov. “S prestopom v Muro skušamo vsi, tako jaz kot tudi vodstvo, izpolniti skupne ambicije ter zaigrati med drugoligaši, v prihodnosti pa morda še višje. To bo seveda prinesel zgolj čas in čimboljši rezultati, za katere pa se je potrebno odpovedati marsičemu, ob tem pa trdo delati. Res je, da so Beltinci v točkovni prednosti, a podobno je bilo tudi lani, ko so bili Odranci po polovici sezone v prednosti, nato pa se je o prvaku odločalo na zadnji tekmi. Upam, da nam bo uspelo, kot pravijo nekateri, ‘nemogoče’,” je za SNPortal dejal nogometaš, ki se je v zadnjem letu in pol že navadil na črno-belo opravo.

Podobno kot Raduha, si želi tudi Tompa v pomladanskem delu sezone podpore gledalcev in navijačev, brez katerih bo težko uresničiti zadane cilje: “Soigralci so vse novince, tako kot tudi mene, odlično sprejeli. Verjetno tudi zato, ker smo vsi mladi in vsi vemo, kaj hočemo letos doseči. Brez publike in zvestih navijačev nam bo to težko uspelo, zato vsi skupaj pričakujemo odlično podporo s tribun, tako v težkih kot lepih trenutkih.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nekdanja drugoligaša s petardama do treh točk, Dravograd do prve točke

Osmi krog vzhodne tretjeligaške lige, je v prvem koncu tedna meseca oktobra je prinesel 25…