Na praznični ponedeljek je bilo dokončno jasno, da se je nekajmesečna epizoda Zlatka Gaborja na soboški klopi zaključila. Zdaj že bivši strateg Mure je po še enem prekmurskem derbiju, ki se ni razpletel po željah črno-belih, vodstvu kluba ponudil odstopno izjavo, ki jo je vodstvo kluba tudi sprejelo in se podalo v iskanje novega stratega.


V javnosti je že zaokrožilo nekaj imen, med njimi je bil tudi Ante Šimundža, ki pa naj bi vabilo Prekmurcev zavrnil. Tudi to smo preverili pri soboškem športnem direktorju Mitji Mörcu, a je bil nekdanji reprezentant o tej temi skrivnosten. “V klubu smo se dogovorili, da glede tega ne bomo dajali izjav,” je dejal otrok Mure, ki pa je za SNPortal potrdil, da treninge članskega moštva zdaj vodi Damjan Ošlaj. Še enemu nekdanjemu branilcu črno-belih pri delu pomaga kondicijski trener Dejan Novak, ne pa tudi Matjaž Jakopič, ki se je klubu kot neke vrste svetovalec pridružil pred nekaj meseci.

Znova v Fazaneriji? Po naših informacijah malo verjetno. (Foto: Aleš Cipot/fotolensi.si)

Čeprav Ošlaj dobro pozna člansko ekipo Mure, tudi Mörec pritrjuje, da je 40-letnik zgolj vskočil po slovesu Zlatka Gaborja, saj ima pomembne obveznosti z mladinsko selekcijo, ki se bori za preboj med najboljše selekcije v državi. “Damjan Ošlaj je trener mladinske ekipe, ki se bori za napredovanje med prvoligaše, kar je pomemben cilj kluba, in tako bo obe vlogi težko uskladiti. Čeprav imajo mladinci in kadeti devet točk prednosti, vemo, da lahko gre hitro kaj narobe. Prav zaradi tega iščemo primerno rešitev in novega stratega članske ekipe,” sporoča Mörec.

Gabor je ob slovesu izpostavil tudi dejstvo, da so nekateri igralci na igrišču dali manj od pričakovanj. Tega se zaveda tudi naš sogovornik, ki pa posameznikov v zahtevnem psihološkem položaju ne želi javno kritizirati. Je pa Mörec priznal, da se je vodstvo kluba z nogometaši pogovorilo za štirimi zidovi: “Igralcev v javnosti ne bom kritiziral. Pogovorili smo se v slačilnici, določenim sem tudi sam dejal, da so dali premalo in tega se zavedajo. Nalili smo si čistega vina, neprimerno pa bi bilo igralce kritizirate v javnosti. Tega ne bom delal! Iz pogovora je razvidno, da se zavedajo položaja in napak, naša naloga pa je, da jih psihološko dvignemo. Čez noč niso pozabili igrati nogometa, potrebno je prebiti psihološko blokado. V Lendavi, proti najboljšemu nasprotniku v ligi, so odigrali 40 minut fantastičnega nogometa, kar je dokaz, da znajo igrati in to so že pokazali v preteklosti.”

Muro čaka gostovanje pri Tromejniku, ki je jeseni že presenetil črno-bele. (Foto: Jure Banfi)

Muraši so po dveh spodrsljajih v derbijih z Nafto in Beltinci v psihološko brezno padli že jeseni, tudi tokrat pa izhod iz zahtevnega položaja ne bo nič lažji, saj črno-bele čaka eno najzahtevnejših gostovanj. “Gostovanja pri Tromejniku so bila vselej zahtevna, tudi tokrat ne bo nič lažje. Strinjam se, da tekma še težja kot proti Beltincem. Pripravljamo se na zahtevno preizkušnjo in upam, da se bodo fantje dvignili in pokazali, da znajo igrati nogomet,” optimizem ohranja Mörec.

Soboška zasedba je pod pritiskom tudi zaradi zasledovalcev, po sobotnem remiju so Muro ujeli Odranci, ki si za razliko od črno-belih niso nadeli psihološkega bremena z uvrstitvijo v 2. SNL, a so po šestih zaporednih zmagah v izjemnem naletu. Čeprav je Gabor v soboto dejal, da bodo Odranci v končnici prvenstva padli, Mörec ostaja previdnejši: “V prvi vrsti moramo gledati nase. Imamo dovolj svojih težav, ki jih moramo rešiti. Odranci so v naletu in v precej boljšem psihološkem stanju, vseeno pa to za naše igralce ne sme biti dodatno breme. Gledati moramo nase in proti tekmi s Tromejnikom.”

Za konec pa nas je še zanimalo, kdaj bodo v Fazaneriji predstavili novega trenerja? Mörec si želi in dela vse na tem, da bo Gaborjev naslednik znan že do konca tega tedna. “Delamo vse, da bi se čimprej dogovorili z novim trenerjem in zato se lahko zgodi, da bi ga predstavili že do konca tedna. Zagotovo pa bo Damjan prisoten poleg ekipe, saj fante pozna in jih na treningih vodi že celoten teden,” je zaključil soboški športni direktor.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…