Še zadnji odziv na včerajšnji prekmurski derbi Nafte in Mure, ki je ob lendavsko nogometno zelenico privabil kar 2900 gledalcev. Po velikem preobratu in zmagi Lendavčanov je pred naš mikrofon stopil tudi Mitja Novinić, ki je v 62. minuti izkoristil najstrožjo kazen in z golom za 3:2 svoje moštvo povedel v prvo vodstvo.


Tudi nekdanji up AC Milana, ki se je pred pričetkom sezone vrnil v matični klub, je po tekmi priznal, da ni pričakoval takšnega scenarija. “Kuliso smo pričakovali, zagotovo pa ni nihče upal na sedem zadetkov. Ponavadi so derbije odločale malenkosti in tesni rezultati. Prvi polčas je bil z naše strani za pozabo, nadaljevanje pa smo odigrali do zadnjega atoma moči in po preobratu v drugem polčasu zasluženo zmagali,” je uvodoma dejal Novinić, ki je priznal, da domači v prvem polčasu niso igrali v skladu z dogovorom: “V uvodnih dvajsetih minutah nismo bili pravi, v praktično celotnem prvem polčasu nismo igrali v skladu z dogovorom. Stali smo predaleč od nasprotnih igralcev in bili premalo agresivne. V drugem polčasu smo stopili bližje nasprotniku, dvignili nivo agresivnosti in to nam je prineslo zmago.”

Po drugem zadetku Alena Kozarja je vse kazalo na to, da bodo tri točke z gostovanja v Lendavi odnesli nogometaši Mure, a sledil je preobrat, ki bo zagotovo našel vidno mesto v analih obračunov starih rivalov. V drugem polčasu je Nafta zaigrala precej bolje, tudi po zaslugi povišanega tona v slačilnici? “Povišanega tona ni bilo. Dogovorili smo se, kaj moramo bolje izvajati, kako se moramo postaviti,” je razkril 25-letni nogometaš zvezne vrste, ki se je strinjal, da je bil zadetek Marka Marciuša tik pred odmorom ključnega pomena pri preobratu v drugem polčasu: “Gol tik pred odmorom je dvignil našo samozavest, saj po zaostanku dveh zadetkov nismo bili ravno dobro razpoloženi. Zadetek Marciuša nas je dvignil, po drugem in tretjem zadetku pa nas je to popeljalo do zmage.”

Polne tribune lendavskega Športnega parka – gledalci so poleg stojišč ob zelenici zasedli tudi stopnišča na obeh tribunah – so navdušile tudi našega sogovornika. Nekdaj čudežni otrok lendavskega nogometa je priznal, da je bilo nekaj najlepšega zaigrati v takšnem vzdušju: “To je glede na rezultat nekaj normalnega. Po vodstvu Mure so bili glasnejši gostje, na koncu pa so jih naši navijači preglasili. Čestitam soigralcem in se zahvaljujem vsem gledalcem za fenomenalen večer, izvrstno je bilo igrati pred takšno publiko. Vzdušje je bilo odlično in želim, da bi se v Prekmurju na vseh tekmah zbralo vsaj približno takšno število gledalcev.”

Kaj soboški skalp prinaša za nadaljevanje sezone? Nafta je zdaj s tremi točkami prednosti pred Muro vnovič sama na vrhu lestvice, a Novinić umirja žogo: “Šteje vsaka zmaga. Osredotočiti se moramo na naslednjo tekmo. Že od prvega dne priprav delamo za to, da Nafto popeljemo tja, kamor spada – najprej med drugoligaše.”

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…