Ni skrivnost, da z ekipo Mure že nekaj časa trenira tudi Matic Maruško. Nekdanji kapetan črno-belih se je od Fazanerije poslovil po bridkem koncu zdaj že pokojne Mure 05, po nekajmesečnem preizkušanju na Slovaškem pa je kar tri leta preživel v Kazahstanu.


Danes 26-letni vezist je bil nazadnje član drugoligaša Kaisarja, slovo od katerega ni bilo najbolj enostavno, a se je nogometaš z desnega brega reka Mure naposled le vrnil v domače kraje. Marca so se že pojavila namigovanja, da bo Maruško vnovič zaigral v črno-beli opravi, a vsaj za zdaj s soboško zasedbo zgolj trenira … in igra prijateljske tekme.

Včeraj je bil tudi Maruško med igralci, ki so v dresu Mure v Veržeju zaigrali v t.i. triangolu, v katerem je poleg zasedbe s Fazanerije zaigral še domači drugoligaš in Ljutomer, ki so ga Sobočanci ugnali v sobotni prvenstveni tekmi. Muraši so uvodnih 45 minut odigrali proti Ljutomeru in izgubili z 1:0, v drugem “polčasu” pa so bili s 3:0 boljši od Veržeja. Zmago je potrdil prav Matic Maruško, še pred njim sta se med strelce vpisala Filip Škvorc in Rok Zorko.

Četa (začasnega) trenerja Damjana Ošlaja, ki pa bi lahko na klopi članske ekipe ostal vse do konca sezone, je ob pomoči Veržeja, ki je Ljutomer premagal z 2:0, turnir tudi dobila, za prekmurskega tretjeligaša pa so zaigrali predvsem igralci z manjšo minutažo v prvenstvu ter tudi nekaj mladincev.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…