Jutri s prvenstvom pričnejo tudi tretjeligaši, tudi v letošnji sezoni pa se nam obeta napet in zanimiv dvoboj za vrh lestvice. Tudi v letošnji sezoni so ekipe zelo izenačene, zato izrazitega favorita za vrh lestvice ni. Tudi klubi pa so skromni pri svojih napovedih, saj praktično nihče, z izjemo ptujske Drave, ni želel napovedati napada na sam vrh lestvice. In ravno Ptujčane v našem uredništvu smatramo kot edino pravo protiutež pomurskim klubom, ki so v letošnji sezoni med glavnimi favoriti za vrh lestvice. Šmarčani so namreč doživeli odhod nekaterih nosilcev igre, Dravograjčani so se odločili za izstop v Štajersko ligo, ostali pa tako ali tako v prejšnji sezoni niso zmogli slediti tempa Pomurcev. Bo v letošnji sezoni kaj drugače?


Pari uvodnega kroga 3. SNL vzhod:
NAFTA 1903 : AVTO RAJH LJUTOMER
DRAVINJA KOSTROJ : ŠMARJE PRI JELŠAH
RAKIČAN : MALEČNIK
DRAVA PTUJ : FOSILUM ŠENTJUR
AVTO ŠKAFAR BELTINCI : TROMEJNIK G-SUKIČ
ČARDA MARTJANCI : AHA EMMI BISTRICA
GRAD : ODRANCI

AHA EMMI BISTRICA*
PRIHODI ODHODI
Gregor Regoršek (Avstrija) Gregor Iršič (Avstrija)
Sebastijan Trunkl (Zreče) Jožef Obrovnik (Avstrija)
Jan Kristl (Šampion) Andraž Korošec (Avstrija)
Almir Musić (Rače)

Začenjamo pri moštvu iz Slovenske Bistrice, ki si je lani brez večjih težav zagotovilo obstanek med tretjeligaši, čeprav pogled na lestvico ne kaže na to, a bera točk je bila kljub vsemu dovolj velika, da slabši rezultati v zaključku prvenstva niso pripeljali do izpada iz lige. Iz bistriškega kluba nismo uspeli prejeti uradnih informacij, saj na naše poizvedovanje nismo prejeli odgovora, zato tudi težko pišemo o tem kam uvrstiti ekipo. Ekipo so zapustili trije nosilci, med njimi tudi kapetan Jožef Obrovnik, ki pa ga bo skušal nadomestiti izkušeni Sebastijan Trunkl, ki je nazadnje igral za Zreče.

AVTO RAJH LJUTOMER
PRIHODI ODHODI
Luka Ciglarič (Mura) Denis Vogrinec (Odranci)
Sebastian Rajnar (Rakičan) Damir Kocbek (Odranci)
Tomaž Podgorelec (Mura) Tadej Bogdan (Odranci)
Sebastjan Piberčnik (Rakičan) Patrick Jelen (Hrvaška)
Miha Rakovec (Drava posoja) Sebastijan Rudolf (Hrvaška)
Sašo Habjanič (Avstrija) Boštjan Grizold (Fužinar)
Alen Brumen (Veržej posoja) Saša Novak (konec kariere)
Tomaž Markovič (Veržej posoja) Andrej Fajfar (Brezje Maribor – futsal)
Niki Slana (Veržej posoja)

Ljutomerčani so po napredovanju Veržeja ostali edini prleški predstavnik med tretjeligaši. Kljub temu, da so bili v minuli sezoni novinci v tretjeligaški konkurenci, so po zadnjem krogu zasedli solidno sedmo mesto. Vodstvo kluba v novi sezoni načrtuje še boljše rezultate in izboljšanje uvrstitve iz minule sezone. Moštvo je zapustilo kar nekaj nosilcev igre, trener Boštjan Zemljič, še ena od ikon pomurskega nogometa, pa je skušal s sodelavci poiskati prave zamenjave. Sodeč na rezultate v pripravljalnem obdobju mu je to uspelo, saj Prleki v šestih obračunih niso doživeli poraza. V klubu pa obenem upajo, da bo NZS prisluhnila prošnjam in poskušala zmanjšati stroške tekmovanja.

AVTO ŠKAFAR BELTINCI
PRIHODI ODHODI
Denis Horvat (Turnišče) Jan Zelko (Tromejnik)
Amadej Maroša (Mura) Milko Kovač (Šampion)
Gregor Pavel (Čarda) Leon Šeruga (Mura 05)
Uroš Pavel (Čarda) Luka Pejnović
Jernej Slavič (Mura)
Dejan Sreš (Odranci)
Matej Tkalec (Rakičan)
Mitja Šemen (Turnišče posoja)
Jure Virag (Tišina)
Jan Hartman (Mura 05)

Beltinci so v lanski sezoni kot novinec med tretjeligaši zasedli odlično tretje mesto, kljub vsemu pa se jim je še dva kroga pred koncem z malce sreče nasmihal tudi vrh lestvice. Moštvo je po koncu sezone zapustil prvi strelec Milko Kovač, ki se je preselil v celjski Šampion, glede na seznam prihodov pa bi težko rekli, da je ekipa kaj slabša kot v lanskem letu. V klub so iz propadle Mure pripeljali obetavnega Amadeja Marošo, prvo ime prestopnega roka pa v Beltincih pripada Dejanu Srešu, za katerim je odlična sezona v dresu sosednjih Odrancev. Razlog več, da si lahko v tej sezoni znova obetamo dva napeta in razburljiva sosedska derbija. Beltinčani z novim generalnim sponzorjem naskakujejo vrh lestvice, po besedah odgovornih bi bilo vse razen prvih pet pozicij razočaranje.

ČARDA MARTJANCI
PRIHODI ODHODI
Rok Bencik (Tišina) Uroš Pavel (Beltinci)
Denis Horvat (Bakovci) Gregor Pavel (Beltinci)
Boštjan Kamnik (Lipa) Uroš Kos (Rakičan)
Aleš Sapač (Rakičan) Borut Puhan (Bogojina)
Aleš Kološa (Kema Puconci) Zadravec Sandro (Rakičan)
Tomaž Čarni (Gančani) Horvat Zoran (Avstrija)
Matej Vogrinčič (Mura) Tadej Flisar (Avstrija)
Grega Andrejč (Lipa) Prša Darko (Avstrija)
Aleš Kuhar (Rotunda Selo) Uroš Krajnc (Avstrija)
Goran Žganjar (Rotunda Selo) Mauko Mitja (Veržej)
Goran Ristić (Kobilje)
Daniel Cifer (Rakičan posoja)

Ekipa Čarde je že v zimskem prestopnem roku doživela številne kadrovske spremembe, podobno pa se je zgodilo tudi letos poleti. Slabe spomladanske predstave so odnesle kar nekaj nogometašev, klub pa je šesto mesto zasedel predvsem po zaslugi odličnega jesenskega dela, saj so v spomladanskem delu osvojili le osem točk. V vodstvu klubu zato pred novo sezono ostajajo skromni in si želijo sredine lestvice oziroma ostati stabilen tretjeligaš. V klub je prišlo kar enajst novincev, med njimi tudi nekdanji član Mure, Šmartnega in Nafte Goran Ristić. 35-letni nogometaš je v Prvi Ligi zbral preko 250 nastopov in se veselil tudi 29 zadetkov.

DRAVA PTUJ
PRIHODI ODHODI
Luka Kirič (Aluminij) Rok Marinič (Avstrija)
Anej Wagner (Maribor posoja) Matic Hojnik
Gregor Furek (Grad)
Aljaž Mušič (Maribor posoja)
Denis Topolinjak (Apače)
Naser Kajtazi (Nemčija)
Denis Krajnc (Avstrija)
Zvonimir Drožđek (Čakovec)

Ptujčani so lani brez poraza pokorili konkurenco v Ptujski superligi in si tako priigrali nastop v dodatnih kvalifikacijah, kjer so izločili še drugouvrščeno ekipo Štajerske lige Šoštanj. Konkurenca bo med tretjeligaši nedvomno precej večja, kljub temu pa vodstvo kluba iz najstarejša slovenskega mesta napoveduje naskok na sam vrh lestvice, želja pa je preboj med drugoligaše. Drava je med poletjem sicer izgubila Roka Mariniča, so pa v ptujskem klubu poskrbeli za povečanje konkurence, saj ima Franc Fridl na razpolago širok in kakovosten kader. Iz Nemčije se je v ptujski Športni park vrnil tudi Naser Kajtazi, nizkorasli napadalec pa ima tudi nekaj izkušenj z igranjem v Prvi Ligi, kjer je branil barve Nafte, Kopra in Drave. Ptujčani bodo brez dvoma nevarni tudi kot novinci med tretjeligaši.

DRAVINJA KOSTROJ
PRIHODI ODHODI
Goran Alenc (Avstrija) Aleks Urh (Nemčija)
Primož Hren (Zreče/Šampion) Kristian Kraus (Avstrija)
Gregor Kotnik (Zreče) Dejan Drašković
Nejc Ribič Nemanja Boljanović (BiH)
Nejc Stres (Maribor – posoja)

Moštvo iz Slovenskih Konjic je po koncu prejšnje sezone znova moralo zapustiti drugoligaške vode, v novi sezoni pa se bo ekipa pod vodstvom Simona Sešlarja morala dokazovati v tretji ligi. Zaradi slabe finančne slike so v klubu ponudili priložnost mladim in doma vzgojenim nogometašem, Konjičani tako ciljajo na zgornjo polovico lestvice. Vsako priložnost za višjo uvrstitev pa bodo seveda z veseljem zagrabili. Ekipa je v pripravljalnem obdobju odigrala osem obračunov in med drugim premagala tudi dva drugoligaša, najprej so bili boljši od celjskega Šampiona, pred dnevi pa je morala premoč priznati še zasedba Aluminija. Dober vtis iz priprav pa je pokvarila slaba predstava v pokalnem obračunu z Radomljani, ko so si v prvih 20 minutah tekme zabili dva avtogola.

FOSILUM ŠENTJUR*
PRIHODI ODHODI
Jure Funtek (Šampion posoja) ???
Karlo Gračner (Šampion posoja)
Žan Janković (Šampion posoja)

Šentjurčani so v lanskoletni izvedbi osvojili Štajersko ligo in si priigrali neposredno napredovanje med tretjeligaše, kjer so sicer v preteklosti že igrali, v sezoni 2008/09 in 2009/10 pa so nastopali tudi med drugoligaši. Mladi upi, kakor je tudi uradno ime kluba, se počasi vračajo na stara pota, a bo konkurenca v tretjeligaški konkurenci, kjer so med letošnjimi favoriti predvsem pomurski klubi, precej močnejša kot pa v Štajerski ligi. Tudi iz šentjurskega kluba nismo prejeli informacij o odhodih in pripravljalnih tekmah, zato vam lahko zaupamo le imena treh nogometašev, ki jih je celjski Šampion poslal na kaljenje v tretjo ligo.

 GRAD
PRIHODI ODHODI
Damjan Klemenčič (Mura) Damir Krpič
Danilo Šiško (Beltinci) David Šprah
Marko Bagari (Rakičan) Sabin Kumer
Stošić Nemanja (Goričanka) Denis Dugonjić
Marko Nešić (Malečnik) Matej Rogač
Matej Škafar (Črenšovci) Jan Štrukelj
Damir Flisar Rene Štrukelj
Rudi Ficko Gregor Furek

Črno-beli so se v lanski sezoni komajda rešili izpada, saj jih je nad cono izpada rešil boljši medsebojni rezultat z ekipo Zreč. Ekipo je v zaključku prvenstva vodil nekdanji trener Mure Slobodan Djurić, ki bo na klopi kluba iz vasi z največjim gradom v Sloveniji sedel tudi v letošnji sezoni. Ekipa je v primerjavi z lansko močno spremenjena, verjetno pa tudi cenejša, saj v njej igra več domačih nogometašev, kar pa seveda ne pomeni, da bo slabša. Vodstvo, ki bi bilo zadovoljno z uvrstitvijo na sredino lestvice, je v moštvo uspelo zvabiti tudi Mateja Škafarja, ki je v lanski sezoni v dresu Črenšovcev skupaj s Kociprom in Kolaričem sejal strah in trepet na zelenicah Pomurske lige, podobne igre pa od njega najverjetneje pričakujejo tudi pri Gradu.

MALEČNIK*
PRIHODI ODHODI
Rene Glušič (Partizan Pesnica) ???
Romulo Ramos Mozer (Tujina)
Blaž Cedar (Aluminij posoja)
Martin Cvetič (Aluminij posoja)
Primož Dvoršak Špehar (Aluminij posoja)
Joshua Tilen Heržič (Jarenina)
David Kajtna (Aluminij posoja)
Niko Tisaj (Aluminij posoja)
Luka Vindiš (Aluminij posoja)
Dušan Vujisić (Aluminij posoja)
Sebastian Berko (Rudar Velenje)

V mariborskem tretjeligašu se počasi vračajo na svoje igrišče, saj so po hudih poplavah, ko je Drava praktično odnesla igrišče, spomladanski del prvenstva odigrali na Taboru. Iz vodstva kluba nam sicer niso uspeli seznaniti z odhodi in rezultati na pripravljalnih obračunih, glede na prihode pa vidimo, da v novi sezoni računajo predvsem na pomoč kidričevskega Aluminija, ki je v Malečnik poslal kar nekaj mlajših nogometašev. Bodo pa lahko v Malečniku v novi sezoni računali na pomoč preizkušenega nogometaša, saj bo barve kluba branil tudi Sebastian Berko. Izkušeni branilec, ki je v preteklosti igral za Triestino, Muro, Dravo, ciprski Onisilos, se je po treh letih poslovil od velenjskega Rudarja in z zagotovostjo lahko rečemo, da je eden od vrhuncev tretjeligaškega prestopnega roka.

NAFTA 1903
PRIHODI ODHODI
Jurica Valentić (Dinamo Domašinec) Gregor Bunderla (Črenšovci)
David Antonovič (Čakovec) Uroš Ošlaj (Bogojina)
Mihael Karlovčec (Polet Martin na Muri) Požgai Mihael (Avstrija)
Adam Zagorec (iz posoje/Jarenina) Biro Nikolaj (Gaberje)
Gergő Hóbor (Lenti) Vöröš Nino (Dobrovnik)
Sandro Vinko (Avstrija) Smej Roland (Mostje)
Saša Levačić (Odranci)
Stjepan Caban (Mladost Prelog)

Naslednica prvoligaške ekipe si je v lanski sezoni brez večjih težav zagotovila prvo mesto v Pomurski ligi ter si tako zagotovilo neposredno uvrstitev med tretjeligaše. Lendavčani so med pripravami soočali s kar nekaj težavami, saj je klub zapustilo kar nekaj nosilcev igre, ki pa so jih nadomestili nogometaši iz tujine in sicer trije Hrvati in Madžar. V klub se je po igranju v Avstriji vrnil tudi starejši od bratov Vinko. Sandro je bil član prvoligaške Nafte, nazadnje pa je igral v Avstriji. Nafta, ki je poleti doživela tudi trenersko spremembo, na pripravljalnih tekmah ni ravno blestela, saj so nogometaši igrali po sistemu toplo-hladno in tako zabeleželi tudi nekaj presenetljivih porazov, kljub vsemu pa vodilni v klubu upajo na zgornjo polovico lestvice.

ODRANCI
PRIHODI ODHODI
Mitja Botjak (Rakičan) Dejan Sreš (Beltinci)
Denis Vogrinec (Ljutomer) Jure Gönc (Avstrija)
Damir Kocbek (Ljutomer) Aleksander Horvat (Turnišče)
Tadej Bogdan (Ljutomer) Jernej Tkalec (Avstrija)
Saša Levačić (Nafta)

V Odrancih so med poletjem izgubili tri nosilce igre. Trener Rudi Viher je iz nekdanjega kluba pripeljal še tri nogometaše, saj bodo v novi sezoni v dresu Odrancev igrali Vogrinec, Kocbek in Bogdan. Največ pa vodstvo najverjetneje pričakuje od dveh novincev s prvoligaškimi izkušnjami – Botjaka in Levačića. Glede na spremembe v ekipi ostaja vodstvo previdno pri napovedih, saj glede na izenačenost lige računajo na hudo konkurenco predvsem med pomurskimi klubi, računajo pa na boj za mesta v zgornji polovici sezone. V spomladanskem delu minule sezone so imeli Odranci odličen niz rezultatov, ga bodo nadaljevali tudi v začetku letošnje sezone?

RAKIČAN
PRIHODI ODHODI
Uroš Balažic (Bratonci) Sebastian Rajnar (Ljutomer)
Sašo Kociper (Črenšovci) Sebastjan Piberčnik (Ljutomer)
Jure Gregor (Dokležovje) Mitja Botjak (Odranci)
Sandro Zadravec (Mura) Matej Tkalec (Beltinci)
Rok Gruškovnjak (Mura) Aleš Sapač (Čarda)
Tomislav Horvat (Roma) Leon Halas
Tadej Jančar (Hotiza) Mitja Špoljarić
Uroš Kos (Čarda) Marko Bagari
Aleš Jančar Grega Vurcer
Alen Nemec
Valter Kutoš

Rakičan se je po minuli sezoni že poslovil od tretje lige, nato pa po zaslugi Dravograda, ki se je odločil za izstop iz lige, vseeno dobil novo priložnost. Zeleno-beli so priložnost zagrabili z obema rokama in korenito spremenili ekipo. Mlado moštvo bo v novi sezoni vodil Feri Cifer, ki se je v preteklosti že dokazal na klopi Mure. Nekdanji branilec bo imel na razpolago mlado in perspektivno ekipo. Po besedah vodstva, je cilj ustvariti ekipo za daljše obdobje, ki bo igrala moderen in napadalen nogomet. Po besedah vodstva imajo najnižji proračun v ligi, zato je tudi v letošnji sezoni cilj obstanek med tretjeligaši. So pa  v svojo sredino uspeli zvabiti Saša Kocipra, v lanski sezoni z 24 zadetki prvega strelca Pomurske lige.

ŠMARJE PRI JELŠAH
PRIHODI ODHODI
Marko Krsnik (Rogaška) Levan Oparenović (Avstrija)
Dejan Žgajner (Šentjur) Alen Neskić (Avstrija)
Dario Serdar (Straža) Marko Pepelnak (prenehal z igranjem)
Kristjan Drofenik (Mons Claudius) Gregor Čakš
Boris Križanec (Rogaška) David Jesenko
Matic Tepeš (Celje posoja) Alen Neskić (Avstrija)

Šmarčani so kljub tretjemu mestu izgubili kar nekaj nosilcev igre, prvi vratar Pepelnak je prenehal z igranjem, kapetan Levan Oparenović se je odločil za odhod v tujino, kamor je odšel tudi prvi strelec in asistent ekipe Alen Neskić. Trener Ibrahim Neskić bo lahko v novo sezoni računal na novince iz okoliških nižjeligaških klubov, zato so temu primerno zastavili tudi cilje in želje. Neskić si želi mesta na sredini lestvice, seveda pa bodo vsakršno morebitno priložnost za višja mesta pograbili z obema rokama. Šmarčani so svojo formo v pripravah pilili predvsem na tekmah z nižjeligaši, kjer so pridno polnili mreže, saj so na sedmih tekmah zabili trideset zadetkov, blestela sta predvsem David Firšt in Žiga Vraničar, ki sta zadela šestkrat.

TROMEJNIK G-SUKIČ
PRIHODI ODHODI
Niko Kisilak (Mura) Simon Ulen
Jaka Šafer (Mura) Blaž Kous
Primož Seršen (Mura) Rok Bokan
Jernej Varga (Tišina) Blaž Bokan
Jan Zelko (Beltinci) Dragan Miličević

Tudi v moštvu iz severa Goričkega so pred novo sezono z napovedmi skromni in previdni. Moštvo se zaradi težav s poškodbami sooča s kar nekaj težavami, zato tudi rezultati na pripravljalnih srečanjih niso bili najboljši. A po besedah vodilnih omenjene tekme niso merilo globljega vrednotenja ekipe, želijo si sredine lestvice, vendar se obenem zavedajo, da bo boj zelo trd. Trener Janko Irgolič bo imel v novi sezoni na razpolago tudi Jana Zelka, ki je igral za Beltince, ter Jaka Šaferja, ki se je lani nekajkrat izkazal tudi v dresu Mure. Tudi v novi sezoni bo prvo orožje Tromejnika Damir Čontala, ki je v lanski sezoni zabil 23 zadetkov, podobnega dosežka pa bi bil verjetno vesel tudi v letošnji sezoni.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga vzhod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Drava v lov na 2. SNL s povratnikom na klopi, spremembe tudi znotraj kluba

Ptujsko Dravo bo v boju za vrnitev med slovenske drugoligaše spomladi s klopi vodil Jura A…