Prestopne aktivnosti klubov v 3. SNL vzhod so pestre kot že dolgo ne. V minulih dneh smo že pisali o dogajanju pri Muri, Odrancih in Polani, ki so v pretekli sezoni krojili mesta tik pod vrhom lestvice, nič manj pestro pa ni niti dogajanje v taboru aktualnega prvaka – Beltincev.


Že pred dnevi je postalo jasno, da bo beltinško zasedbo v prihodnje vodil Feri Cifer, še do pomladi strateg največjega rivala, soboške Mure. Legenda Fazanerije je na klopi Beltincev nadomestila nekdanjega soigralca Štefana Škaperja, ki se je po neuspehu v kvalifikacijah za popolnitev 2. SNL poslovil od vodenja rumeno-modrih.

Brez sprememb pa ne gre niti v igralski zasedbi, ki bo očitno doživela tudi pomladitev. V beltinški “šumi” bosta v prihodnje zagotovo igrala Uroš Kranjc in Rok Ropoša. Prvi je sicer otrok Mure, ki je nazadnje igral v Avstriji in za Radgono, drugi pa je bil v zadnjih letih pomemben adut Veržeja, v dresu katerega je v minuli sezoni zbral 25 drugoligaških nastopov. S tem prihodi še niso zaključeni, kmalu naj bi se moštvu priključilo tudi zveneče ime iz tujine.

Nič manj pestro ni niti v smeri odhodov. Beltince je zapustil Tomaž Krauthaker, ki se je preselil v vrste tretjeligaške novinke Hotize, včeraj popoldne pa so Odranci tudi uradno potrdili vrnitev Dejana Sreša. Nekdanjemu članu Mure in Nafte se je v Odrancih sicer pridružil tudi Erik Hozjan, ki je v bližnji preteklosti prav tako nosil dresa obeh prekmurskih rivalov. Odranci so tako v svoji vrsti pozdravili že pet novincev, pred dnevi so se v staro jato vrnili Patrik Raduha, Damir Smej in Niko Tompa.

S selitvijo pod lendavske griče pa so kar nekaj dni glasno povezovali tudi Amadeja Marošo, ki pa kljub ponudbi Lendavčanov nogometne poti ne bo nadaljeval pri Nafti. Kot smo poročali že včeraj, se je zdaj že nekdanji napadalec Beltincev odločil za vrnitev v Fazaneriji.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

INTERVJU: Samo Kokalj – najboljši strelec vseh lig na sončni strani Alp

Smo tik pred poletnimi počitnicami, ko se klubi ponavadi krepijo in pripravljajo za novo s…