Mura bo, to je zdaj že jasno, letošnjo sezono zagotovo sklenila brez skalpa enega od dveh največjih rivalov. Črno-beli po boleči sobotni klofuti v Lendavi, ko so po vodstvu z 0:2 prejeli kar pet zadetkov, v novem derbiju niso uspeli zaceliti ran, saj so se Beltinčani v Fazaneriji razveselili točke.


Aktualni prvak 3. SNL vzhod, ki je v pomlad krenil s tremi zaporednimi porazi, je tribune soboške Fazanerije šokiral v 18. minuti. Aleša Ajleca, ki je v golu zamenjal izkušenega Luka, je po veliki napaki domače obrambe matiral Jernej Tkalec. Gostitelji so se vrnili že v naslednji minuti, ko je prednost Beltincev izničil Amadej Maroša, še v lanski sezoni član rumeno-modrih.

Soboška zasedba je imela v prvem polčasu še dve izraziti priložnosti, ki pa sta ostali neizkoriščeni, jalova premoč pa se je nadaljevala tudi v drugem delu srečanja, ko pa je imel tudi Tkalec možnost, da Beltinčanom priigra vse tri točke. Ob neizkoriščenih situacijah sta si prekmurska rivala razdelila točkovni plen, kar je izkoristila Nafta, ki je z zmago na Hotizi pobegnila na pet točk prednosti, Muro pa so z zmago po preobratu v dvoboju z Rakičanom ujeli tudi Odranci, medtem ko Beltinci zaostajajo pet točk.

Po novem, že drugem zaporednem spodrsljaju je takoj po tekmi prvo potezo potegnil tudi soboški strateg Zlatko Gabor, ki je po tekmi dejal: “Predsedniku Kuzmiču ponujam svoj odstop. Ne vidim več razloga … ne morem reči, da sem kriv jaz, da so krivi igralci, vendar nekaj moramo spremeniti. Odločitev mora sprejeti vodstvo kluba, vendar so me določeni igralci zares razočarali. Za gol je potrebno imeti voljo in željo, Mura bo šla v 2. SNL, z mano ali s kom drugim. Žal pa mi je gledalcev in navijačev, a se igralci na igrišču obnašajo kot primadone.”

Zdaj je torej na potezi vodstvo kluba, ki se je po podobni potezi že odločilo jeseni, ko se je s klopi poslovil Franc Fridl. Le-ta je nekdanjemu klubu s svojimi varovanci vzel mero v Lendavi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…