Sreda bo ponudila večni derbi Olimpije in Maribora, v Prekmurju pa medtem narašča vročica pred sobotno prekmursko klasiko v Lendavi. Nafta in Mura se bosta v sobotnem večeru udarila za vrh lestvice 3. SNL vzhod in boljše izhodišče za zadnjih osem preizkušenj sezone. 


Tudi v Prekmurju je moč povzeti nekaj vzporednic med večnima rivaloma, saj so tudi v Lendavi tik pred derbijem posegli po trenerski rošadi. Presenetljiv poraz v Turnišču je z lendavske klopi odnesel Slobodana Đurića, ki je dolga leta deloval prav pri Muri, vodstvo Nafte pa je na njegovo mesto postavilo še enega nekdanjega stratega Mure. Pod lendavske griče se je preselil Franc Fridl, ki je še jeseni vodil črno-bele, tokrat pa bo na nasprotni strani – v vlogi trenerja Lendavčanov.

Nekdanji trener in tudi igralec Mure je po prvem ponedeljkovem treningu spregovoril pred klubsko kamero. “Že na prvem treningu sem opazil, da so fantje polni želje in motivirani, kar je najbolj pomembno. Na nas je, da delamo in garamo ter na koncu to pokažemo z rezultati,” je uvodoma dejal Štajerec na začasnem delu na levem bregu reke Mure.

“Bil sem trener Mure, vendar je to zgodovina, obračamo se v prihodnost. To je zagotovo najlepša tekma, derbi je najlažje igrati, za to treniramo in smo v nogometu, najlepši postranski stvari. Prepričan sem, da se v soboto obeta praznik,” poudarja Fridl, ki se strinja, da bodo o zmagovalcu odločale malenkosti: “Težko je napovedati rezultat, bodo pa odločale malenkosti. Tekma verjetno ne bo ponudila veliko zadetkov. Prepričan sem, da bomo dali vse od sebe in bomo na koncu uspešnejši.”

Nafta želi tudi po še drugi trenerski rošadi sezone poleti napredovati med drugoligaše. “To je naš cilj, od tega ne bežimo in ga ne skrivamo. Naredili bomo vse, da ta cilj tudi izpolnimo,” zaključuje Fridl.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…