Nedeljski poraz z Ljutomerom je vodstvo soboške Mure prisilil v trenersko rošado. Franc Cifer se je moral po še četrtem porazu v letošnji sezoni, ki je črno-bele oddaljil od Beltincev in boja za naslov prvaka v 3. SNL vzhod, posloviti od trenerskega stolčka Mure.


Menjavo trenerja so pri drugouvrščenem klubu 3. SNL vzhod potrdili pozno popoldne, po dopisni seji Upravnega odbora. “Člani UO so enotnega mnenja, da je menjava trenerja nujna za dvig nivoja igre članske ekipe. UO si vseskozi prizadeva zagotoviti potrebne pogoje za dosego zastavljenih ciljev. Članski ekipi so bili omogočeni odlični pogoji za pripravo na spomladanski del sezone ampak pokazano na igrišču je daleč od pričakovanega in ne opravičuje vloženih sredstev. Želja UO je, da z menjavo odgovornega moža stroke, vzpodbudi tudi igralce do bolj angažiranega pristopa na tekmah in posledično doseganje boljših rezultatov celotne ekipe,” so zapisali na klubski spletni strani ter se Cifru zahvalili za pomoč in sodelovanje.

Cifra je zamenjal stari znanec Fazanerije, v Mursko Soboto pa se vrača Franc Fridl, ki je med 2003 in 2005 za pokojno Muro odigral 52 prvoligaških srečanj, danes popoldne pa je že vodil trening članskega moštva črno-belih. Nekdanji nogometaš Beltincev, Drave, Maribora in tudi Olimpije je pred zahtevno nalogo, saj cilj kluba ostaja preboj v dodatne kvalifikacije za 2. SNL, a doslej le redko zgrešljivi Beltinci devet krogov pred koncem sezone bežijo že za devet točk.

Fridla, ki se je jeseni, po finančnih težavah Drave, poslovil od ptujskega drugoligaša, so s selitvijo na klop Mure povezovali že med zimskim premorom, ko pa se je vodstvo kluba odločilo za zaupnico Cifru.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

INTERVJU: Samo Kokalj – najboljši strelec vseh lig na sončni strani Alp

Smo tik pred poletnimi počitnicami, ko se klubi ponavadi krepijo in pripravljajo za novo s…