V minulem krogu 3. SNL vzhod so si spodrsljaj v Bakovcih privoščili nogometaši Mure, tokrat so zgolj do točke v Rakičanu prišli vodilni Beltinčani. Dopoldanski dvoboj prvega in trinajstega moštva lige ni ponudil zadetkov, kljub temu pa je tokrat dokaj skromnih 150 gledalcev videlo nekaj zrelih priložnosti.


Spodrsljaj vodilnega moštva lige so izkoristili Sobočani, ki so v domači Fazaneriji odpravili Grad. Varovanci domačega stratega Franca Fridla so se morali pošteno potruditi za zmago, goričko moštvo pa sta izdala zaključka obeh polčasov. V 44. minuti je mrežo Grada načel Kozar, tri minute pred koncem pa je zmago potrdil Atanasov. Že drugi zaporedni poraz, tokrat z novim trenerjem Zverom, so si privoščili tretji Odranci, ki so tokrat gostovali v Lendavi, pri spomladi prerojeni Nafti. Slednja se je sicer znašla v zaostanku, saj je Gostan Odrance v vodstvo povedel v deseti minuti. Lendavčani so odgovorili še v prvem polčasu, ki so ga dobili z 2:1, v polno sta zadela Bobičanec in Zagorec. Gostje se niso predali, saj so preko Matjašeca v 66. minuti izenačili. A sledil je nov odgovor domačih. V 68. minuti je zadel Vida, štiri minute pred koncem pa je pomembno zmago potrdil še Tomašek, Nafta s peto zmago zaseda enajsto mesto.

Peti poraz Odrancev so najbolje izkoristili pri Tromejniku, saj se je moštvo z zmago nad Turniščem tretjemu mestu približalo na vsega točko zaostanka. Turniščanom se je že nasmihala točka, a je v tretji minuti sodniškega dodatka zadel Karnet in razveselil sto domačih gledalcev. Moštvu iz Kuzme sledita Ljutomer in Polana. Prleki so že v soboto ugnali Bakovce, po tem ko so se domov vrnili s tremi doseženimi zadetki. Do visoke zmage so Ljutomerčani prišli šele v izdihljajih srečanja. Ciglarič, ki je domačo mrežo načel že v deseti minuti, je vodstvo podvojil v 88. minuti, končni izid pa je potrdil Panič. Polana je gostovala v Križevcih in ob polčasu, po domačem zadetku Bencika, zaostajala za zadetek. V nadaljevanju je sledil silovit odgovor, v četrti minuti drugega polčasa je izenačil Žalik, v 55. minuti pa so gostje z golom Magdiča že vodili. Prednost Polane je po dobri uri igre povečal Sačer, zmagovalec pa je bil odločen v 72. minuti, ko je še drugič zadel Magdič. S prav tako drugim zadetkom je poraz domačih omilil Bencik.

Nov boleč poraz so doživeli Črenšovci, ki so morali na domačem igrišču morali priznati premoč Čardi. Moštvo iz Martjancev je do treh točk prišlo v zaključnih minutah, ko sta mrežo Črenšovcev zatresla Bencik in Recek.

Rezultati 19. kroga 3. SNL vzhod:
ŠNK BAKOVCI 0:3 AVTO RAJH LJUTOMER
100; Ciglarič (10′, 88′), Panič (90′)
ČRENŠOVCI 0:2 ČARDA
100; Bencik (78′), Recek (81′)
ODRANCI 4:2 NAFTA 1903
500; Bobičanec (24′), Zagorec (35′), Vida (68′), Tomašek (86′); Gostan (10′), Matjašec (66′)
RAKIČAN 0:0 ND LUŠT BELTINCI
150
NŠ MURA 2:0 GRAD
350; Kozar (44′), Atanasov (87′)
LESOPLAST KRIŽEVCI 2:4 POLANA
250; Bencik (25′, 82′); Žalik (49′), Magdič (55′, 72′), Sačer (63′)
TROMEJNIK G-SUKIČ 1:0 TURNIŠČE
100; Karnet (93′)

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

INTERVJU: Samo Kokalj – najboljši strelec vseh lig na sončni strani Alp

Smo tik pred poletnimi počitnicami, ko se klubi ponavadi krepijo in pripravljajo za novo s…