Ena štirih odigranih tekem ta konec tedna v okviru šestega kroga vzhodne tretjeligaške lige smo videli v Slovenskih Konjicah. Domači, nogometaši Dravinje so igrali v zelenih dresih, gostje iz 27 km oddaljenih Rač pa v rdečih dresih.


  • Slovenske Konjice: DRAVINJA – RAČE 3:1 (0:1) Lešnik 74′ (ag), Rožmarič 78′, Ramšak 84′ ; Rajšp 40′

DRAVINJA: Skrbinšek, Hren (od 59′ Rožmarič), Tič, Vezjak, Knaus (od 46′ Gosak), Rauter (od 46′ B.Kolar) Čakš (od 87′ Šojč), Privošnik (od 59′ Napotnik), Gaber, Radić, Ramšak

RAČE: Glušič, Kogoj, Pristovnik, Lešnik, Polanec, Leben, Ljuboje, Knez, Goljat (od 71′ Novak), Rajšp, N.Pipenbaher

Prvi polčas je rezultatsko pripadel prvakom MNZ Maribor, ki so s četrtim golom 26-letnega Žana Rajšpa povedli ob zaključku uvodnega polčasa. Kazalo je na gostujočo zmago, ko smo sredi drugega polčasa videli preobrat. Najprej je za izenačenje poskrbel gostujoči kapetan Tilen Lešnik. Nesrečni 26-letnik je dosegel avtogol v majici svojega sedmega članskega kluba. Pred osmimi leti je bila sedaj desetica Rač v dresu Dravinje, ko je ta igrala v drugi ligi. Za preobrat je štiri minute kasneje poskrbel nekdanji slovenski legionar Blaž Rožmarič s prvim ligaškim golom sezone. Rezervist s klopi je že v pokalu Žalcu zabil gol. To je varovance Damjana Flisa dvignilo. Za potrditev četrte zmage je tretji konjiški gol zabil Žan Ramšak, ki je s svojim petim golom sezone potrdil zmago. Dravinja tako ostaja še naprej neporažena.

Foto: Danilo Vezjak
Foto: Danilo Vezjak
Foto: Danilo Vezjak
Foto: Danilo Vezjak
Foto: Danilo Vezjak
Foto: Danilo Vezjak
Foto: Danilo Vezjak
Foto: Danilo Vezjak
Foto: Danilo Vezjak
Foto: Danilo Vezjak
Foto: Danilo Vezjak

Na tekmi teh dveh klubov se je mudil tudi naš fotograf Danilo Vezjak, ki je ujel nekaj slik v svoj objektiv.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Sobotni sedmi zahodnjaški krog

Tri dni nazaj se je končal minuli, šesti krog zahodne skupine tretje lige, kjer smo lahko …