Zadnjo tekmo pred pričetkom pomladanskega dela sezone so v nedeljo odigrali tudi nogometaši Mure in Maribora B. Medtem ko bodo vijolice z močno pomlajeno zasedbo skušale ohraniti prednost pred zasledovalci, se črno-beli podajajo v lov na vodilne Beltince, ki imajo na vrhu lestvice 3. SNL vzhod kar osem točk zaloge pred Muro in Odranci.


Zmage s 4:2 so se po tekmi rezultatskih preobratov veselili Prekmurci. V moštvu gostujočega trenerja Zvonka Breberja je zaigralo tudi nekaj nogometašev, ki trenirajo ali igrajo za prvo moštvo, med drugimi tudi Valon Ahmedi, Marko Janković, Dejan Vokić in Aljaž Cotman. Izid prvega polčasa je z golom za domače vodstvo postavil izkušeni Saša Lalović, v nadaljevanju, ki je ponudilo kar pet zadetkov, pa so bili pri domačih uspešni še Rok Kotnik, Alen Kozar, ki je zadel z bele točke, in Niko Tompa. Mariborčani se bodo v uvodnem pomladanskem krogu že v petek, v Ljudskem vrtu, na igrišču z umetno travnato površino, pomerili z Dravogradom, zasedbo trenerja Ferija Cifra pa uvodoma čaka nedeljsko dopoldansko gostovanje v sosednjem Rakičanu.

Mura bo prvo domačo tekmo odigrala v šestnajstem krogu, ko v Fazaneriji gostujejo Križevci, ki so jeseni črno-belim zadali boleč poraz. V prihodnosti pa se v Fazaneriji, kjer si želijo že v drugi polovici leta spremljati drugoligaške obračune, obetajo tudi spremembe. Na petkovem zboru članov so namreč potrdili tudi cilje za leto 2016, med njimi je tudi nekaj povezanih z infrastrukturo. Slačilnice, ki so že nekaj časa ena osrednjih težav stadiona v prekmurski prestolnici, bodo doživele rekonstrukcijo po standardih UEFA, v ta namen naj bi klub že v kratkem obiskali tudi predstavniki NZS. Glavno in pomožno igrišče bosta doživeli delno sanacijo, eden od ciljev je povezan tudi z zagotovitvijo spremembe Občinskega podrobnega prostorskega načrta, ki je potrebna za gradnjo reflektorjev na stadionu. OPPN trenutno ne dopušča izgradnje reflektorjev, če bo sprememba urejeno že v nekaj mesecih, se bo lahko klub z občino jeseni prijavil na razpis Fundacije za šport za izgradnjo reflektorjev.

Razveseljivo pa je tudi dejstvo, da je klub leto 2015 sklenil z minimalnim dobičkom. V celotnem letu 2015 je imela DNŠ Mura 183.653,73 evrov prihodkov, odhodkov pa je bilo za 183.378,18 evrov. Na prihodkovni strani je bilo največ sponzorskih sredstev, v višini 61.347,00 evrov, vadnine so prispevale 25.722,02 evrov, prodaja vstopnic pa 23.936,00 evrov. Na odhodkovni strani je največje breme predstavljala kilometrina (kar so v praksi izplačila nogometašem) v višini 55.976,80 evrov, z 20.461,39 evri sledijo plače zaposlenih.

Foto: Aleš Cipot/Fotolens.si

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Ljutomer klonil v Krškem, prva točka Šmartnega

Na 66. rojstni dan dr.Andreja Stareta, znanega športnega TV komentat in zdravnika sta bili…