Mura

3 ‐ 0

Odranci

28.05.2017 17:30
StadionFazanerija
Glavni sodnikMatej Jug
Gledalci3000

Strelci: Rešek (6′), Karas (53′), Maroša (90′ pen)


Mura: Ajlec, Kisilak, Lonzarić, Celec, Pucko, Matić, Rešek, Vaš (70′ Tomažič Šeruga), Karas (66′ Zorko), Kozar (84′ Nemec9, Maroša. Trener: Damjan Ošlaj.
Odranci: F. Raduha, Gerencser, Zver (77′ Čurič), Jerebic, Balažic, Sreš, Horvat (69′ Copot), Matjašec, Hozjan, Vinkovič (66′ Gostan), P. Raduha. Trener: Bojan Jančar.

Polna Fazanerija slavi zmago Mure in uvrstitev med drugoligaše. Odranci, ki so v prekmurski prestolnici lovili že trinajsto zmago v nizu, so padli z izidom 3:0. Že v šesti minuti je za prednost črno-belih zadel Mitja Rešek, v nadaljevanju pa sta zmago potrdila Mihael Karas in Amadej Maroša. Okrog tri tisoč gledalcev je tako pozdravilo novega drugoligaša.

Muri je za napredovanje med drugoligaše zadoščala že točka, a so se gostitelji kljub temu hitro podali v napad in že v uvodu srečanja pritisnili na vrata Odrancev. Gostje so prve napade odbili, nato pa v šesti minuli vseeno klonili. Hitro akcijo črno-belih je s strelom z leve strani kazenskega prostora zaključil Mitja Rešek, ki je meril v daljši kot odranskih vrat. Žoga je končala za hrbtom nemočnega Florijana Raduhe, tribune soboške Fazanerije so se zatresle. Po golu so pobudo prevzeli Odranci, ki so najprej dvakrat zapretili preko Balažica. Nekdanji član Mure je najprej meril mimo gola, v drugo pa je po prefinjenem udarcu z roba kazenskega prostora posredoval Aleš Ajlec. Zimski povratnik v gol matične Mure se je izkazal v 34. minuti, ko je s parado zaustavil še en podoben udarec. Po kombinaciji odranski nogometašev se je za za udarec odločil še en nekdanji up soboškega kluba, a je veselje Dejanu Srešu preprečil vratar domačih. V zaključnih minutah prvega polčasa so se prebudili tudi domači igralci, Raduha ni imel težav po prostem strelu Vaša, Amadej Maroša pa je z glavo v 43. minuti meril preko gola in tako se je prvič polčas zaključil z minimalno prednostjo Mure.

Tudi v drugem polčasu smo videli podoben scenarij kot v prvem, saj je Mura v osmi minuti nadaljevanja podvojila svojo prednost. Skozi obrambo Odrancev se je s sijajnim slalom sprehodil Mihael Karas, nato pa z vrha kazenskega prostora sprožil v spodnji levi kot gostujočega vratarja Raduhe, ki je moral še drugič po žogo v svojo mrežo. V 57. minuti so bili Odranci blizu znižanja prednosti. Po kotu je streljal Patrik Raduha, a je Ajleca na gol črti rešil Saša Celec. V 59. minuti je imel Maroša na nogi žogo za še tretji zadetek, a je preveč okleval in Raduha je s pravočasnim izhodom iz gola preprečil zaključni udarec. Čuvaj odranske mreže se je izkazal tudi v 62. minuti, ko je zaustavil poskus razpoloženega Mihaela Karasa, ki je najprej izigral svojega čuvaja, nato pa zatresel desno vratnico, po odbiti žogi pa je dobro posredoval Raduha. Sledilo je daljše obdobje brez pravih priložnosti, v 87. minuti pa je goste še drugič rešil okvir gola. Rojstnodnevni slavljenec Darijan Matić je sprožil z desne strani kazenskega prostora, a mu je veselje preprečila desna vratnica. Je pa gostujoči vratar Raduha predčasno sklenil tekmo, ko je v 90. minuti storil prekršek za najstrožjo kazen. Enega osrednjih junakov za dvanajst zmag dolg niz je v golu nadomestil Hozjan, ki pa je moral po strelu Amadeja Maroša – le-ta je dosegel stoti zadetek Mure v letošnji sezoni – pobrati žogo iz mreže.

Kak v najbousih casih… P-U-N-O

Objavil/a Peter Dominko dne 28. maj 2017

Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Ptujska najstnika potopila Dravinjo

Na umetni zelenici stadiona v Slovenskih Konjicah je Dravinja prvič po petih krogih igrišč…