Tretji oktobrski konec tedna je na vzhodu rezerviran za sedem tekem 10 kroga tretje lige. Minuli krog je prinesel 23 golov. Na vrhu lestvice je ekipa Kety Emmi Bistrica, ki ima 6 točk naskoka pred drugim Dravogradom, na repu razpredelnice sta točkovno poravnana Dobrovce in Zreče. Najboljši strelec lige je Peter Kogelnik iz vrst Dravograda, ki je dosegel 11 golov.


PARI 10.KROGA:

sobota, 16.10 ob 15:00

 • Slovenska Bistrica: KETY EMMI BISTRICA – ŠAMPION
 • Zavrč: ZAVRČ – DRAVINJA
 • Podvinci: PODVINCI – KOROTAN
 • Zreče: ZREČE – DOBROVCE
 • Dravograd: DRAVOGRAD – VIDEM

nedelja, 17.10 ob 15:00

 • Krško: POSAVJE – ŠMARJE
 • Šmartno ob Paki: ŠMARTNO – CIRKULANE

▪️Dvoboj začelja lestvice bosta v soboto ob treh popoldne igrala domača ekipa Zreč, in gostje iz vasice Dobrovce pri Mariboru. Njun edini dosedanji dvoboj se je končal z delitvijo točk. Delegat na tekmi bo Stanislav Babič iz Laškega, med boljšimi strelci lige je s 5 goli napadalec Dobrovcev, 26-letni Elvino Podbrežnik, ki je svojčas nosil dres Aluminija.

▪️Aleš Fridl iz Celja bo glavni sodnik srečanja med drugouvrščenim Dravogradom, in gosti iz Vidma pri Ptuju. 34-letnik bo tako sodil njun drugi dvoboj, prvega so dobili tokratni gostje. Domačini premorejo 25-letnega Kogelnika, ki je najboljši strelec lige.

▪️Derbi kroga bomo videli v Slovenski Bistrici. Vodilni rdeči kovinarji, ki jih vodi Simon Dvoršak bodo gostili celjski Šampion. Sodnik njunega petega dvoboja bo 41-letni Bojan Tkalčič iz Maribora. Na predhodnih 4 tekmah sta se zmage po enkrat veselili obe moštvi, dve tekmi pa sta bili končani brez zmagovalca. Oba tekmeca sta zadnje tri ligaške tekme zapustila kot zmagovalca.

▪️Zavrč je zadnjo tekmo v gosteh visoko izgubil prejšnji dve pa je novi strateg belih haložanov Gorazd Šket uspešno izpeljal, in iztržil 4 točke. Na drugi strani je tudi ambiciozna Dravinja na zadnjih treh tekmah prišla le do točke. To bo tudi dvoboj najboljših klubskih strelcev Štumbergerja in gostujočega Ramšaka, ki sta pri vrhu liste strelcev.

▪️Četrto medsebojno tekmo Podvincev in Korotana bo na zelenici v vlogi glavnega sodnika pospremil 33-letni Samo Veselič iz Maribora, delegat pa bo 38-letni nekdanji vratar Drave in Železničarja Dejan Germič, ki je od lani tudi predsednik MNZ Maribor. Doslej so dvakrat slavili Podvinci, in le enkrat Korotan na njunih predhodnih srečanjih. Na zadnji ligaški tekmi pa sta oba tekmeca minuli konec tedna ugnala svoja nasprotnika.

▪️Zanimiv dvoboj bomo zagotovo videli v nedeljo od 3 popoldne dalje v Šmartnem ob Paki, kjer se bosta srečala lanskoletni drugoligaš, in tretja ekipa lanske sezone vzhoda. Na njuni edini dosedanji tekmi v tretjeligaški konkurenci so slavili tokratni domačini.

▪️Spletni prenos kroga bomo videli v Krškem, kjer se bo novinec lige pomeril s tekmeci iz Šmarja pri Jelšah. Strateg gostov Stane Bevc, je bil pred leti že trener na tem stadionu, le, da drugem klubu, ekipi NK Krško, ki igrajo v drugi ligi. Vratar gostov Nejc Travnikar, ki prihaja iz okolice Brežic je bil pred časom član tokratnih nasprotnikov. Šmarje v tej sezoni prejema zelo malo golov, denimo na zadnjih treh tekmah le dva, medtem, ko je Posavje prejelo 12 golov…

 • Podcast #12: Dejan Kopasić

  Dejan je nogometni trener, ki se zadnjih nekaj let specializira za video analitiko nogomet…
 • Podcast #11: Pripravljalno obdobje

  V tokratni epizodi Igor in Nace vodiva samostojen pogovor, v katerem deliva svoje poglede,…
 • Bilje na Portovalu do remija

  Na tekmi 18. kroga 2. SNL sta se v Novem mestu pomerila Krka in Bilje. Ekipi, ki v zadnjem…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Cirkulane ostajajo strupene za Bistrico, ki bo 2. SNL lovila z lepo prednostjo

S tekmo v Cirkulanah se je končal jesenski del tudi v vzhodni polovici 3. SNL. Vodilni Bis…