Končan je tudi 15. krog 3. SNL vzhod, ki je prinesel tudi nekaj presenečenj. Izpostaviti velja zmago zadnjeuvrščene Čarde, ki je pred domačimi gledalci odpravila Tromejnik. Ptujska Drava je na domačem igrišču odpravila Odrance, vodilna Dravinja pa se je z Nafto razšla brez zadetkov, kar so izkoristili nogometaši Rakičana in se po zmagi na Šentjurjem zavihteli na tretje mesto.


V treh sobotnih obračunih so gledalci videli dva remija in zmago. V Malečniku se je domače moštvo z ekipo Ljutomerja razšlo z remijem, gledalci pa so videli kar šest zadetkov. Gostje so po dobri uri igre vodili z 2:0, v 53. minuti pa so po uspešno izvedeni enajstmetrovki Ciglariča, ki je zadel dvakrat, vodili s 3:1, a so se nepopustljivi domačini vrnili in preko Zajca in Tisaja prišli do točke. Po obeh obračunih vodilnih ekip so najbolj zadovoljni v ptujskem taboru, saj so Ptujačni po zmagi nad najbližjimi zasledovalci iz Odrancev, oba zadetka za zmago je prispeval Ljubec, zaostanek za vodilno Dravinjo zmanjšali na štiri točke. Slednji so pred domačimi gledalci gostili četrouvrščene Lendavčane, ki tokrat niso imeli podpore navijaške skupine Gorgone. Čeprav so nogometaši Nafte drugi polčas igrali z igralcem več, niso uspeli streti upora domačinov, še več, domači vratar Klevže je v 14. minuti zaustavil strel iz bele točke, ki ga je neuspešno izvedel Doma.

Nedeljske obračune so že tradicionalno odprli v Rakičanu, kjer so s tekmo začeli že dopoldne. Varovanci trenerja Cifra so odpor Šentjurja strli že v prvem polčasu, ko je obakrat zadel Karas, Rakičan pa se je po novi zmagi, sedmi v letošnji sezoni, povzpel kar na tretje mesto lestvice. V nedeljskem popoldnevu so na svoj račun prišli še ostali prekmurski ljubitelji nogometa, saj so bile vse tri tekme odigrane na prekmurskih tleh. Zadnjeuvrščena Čarda je presenetljivo ugnala Tromejnik, ki je med pripravami beležil odlične rezultate, in na dnu lestvice ujela Aha Emmi Bistrico, ki je na gostovanju pri Gradu doživela nov visok poraz. Črno-beli iz Goričkega so sicer do visoke zmage prišli v drugem polčasu, po dvakrat pa sta se med strelce vpisala Škafar in Balent. Tudi Beltinčani, ki bodo skušali spomladi popraviti slab vtis iz jesenskega dela sezone, so imeli kar nekaj težav s tekmecem iz spodnje polovice lestvice, saj je ekipa Šmarja hitro povedla preko Čučka in vodstvo držala vse do zaključka prvega polčasa, ko je za izenačenje poskrbel mlajši od bratov Sreš, Kerec pa je poskrbel, da so Prekmurci na odmor odšli s prednostjo. Zmagovalca je v prvi minuti nadaljevanje odločil Smodiš.

Pari 15. kroga 3. SNL vzhod:
MALEČNIK 3:3 AVTO RAJH LJUTOMER
60; Ciglarič (10, 53 pen), Bertalanič (29); Zver (47), Zajc (66), Tisaj (69)
DRAVA PTUJ 2:1 ODRANCI
120; Ljubec (8, 61); Jerebic (86)
DRAVINJA KOSTROJ 0:0 NAFTA 1903
70; RK: Čander (45 Dravinja)
RAKIČAN 2:0 FOSILUM ŠENTJUR
200; Karas (16, 34)
GRAD 4:1 AHA EMMI BISTRICA
250; Škafar (6 pen, 89), Balent (49, 76); Janžič (8)
ČARDA MARTJANCI 2:1 TROMEJNIK G-SUKIČ
200; Gjerek (36), Legenič (37); Mencigar (55)
AVTO ŠKAFAR BELTINCI 3:1 ŠMARJE PRI JELŠAH
350; L. Sreš (35), Kerec (38), Smodiš (46); Čuček (8)

Foto: Aleš Cipot

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga vzhod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: Ptujska najstnika potopila Dravinjo

Na umetni zelenici stadiona v Slovenskih Konjicah je Dravinja prvič po petih krogih igrišč…