Pred vrati je nova tretjeligaška sezona, kjer bo po novem v vzhodni skupini nastopalo štirinajst moštev. Med njimi je tudi Dravinja iz Slovenskih Konjic, ki bo igrala petnajsto sezono med tretjeligaši. Ta 87-letni štajerski nogometni klub, ki igra svoje tekme na objektu imenovanem Stadion Dobrava, in sprejme 1200 gledalcev je, bil kar šestnajst let drugoligaš. Nazadnje v sezoni 2014/15, ko so bili deveti (predzadnji) in izpadli.


V minuli sezoni so bili zeleno-beli konji kot jim pravijo na četrtem mestu. Trikratne prvake tretje lige je v minuli sezoni uspešno vodil 49-letni Peter Pec, ki pa se je pred novo sezono zaradi zdravstvenih težav umaknil s položaja glavnega trenerja članskega moštva. Tako je upravni odbor skupaj s predsednikom Goranom Furmanom našel novega stratega. Peca je tako nasledil Damjan Flis, 40-letnik, ki je v minuli sezoni vodil Zreče. Pred tem pa je deloval v mladinskem pogonu NK Celje. V igralski karieri je kot branilec igral za Dravinjo in Zreče. Njegov pomočnik bo leto mlajši Marko Gašparič, ki je kot igralec igral na položaju branilca za pet klubov. Ima tudi 21 prvoligaških tekem v dresu Maribora, in kar 130 drugoligaških tekem na katerih je dal štiri gole.

Skupaj so zavihali rokave, in pripeljali šesterico novincev. Radi bi se okrepili še z 2-3 , saj imajo visoke cilje, to pa je naskok na drugoligaško vstopnico. Te namere so denimo dokazali na zadnji prijateljski tekmi, ko so na domači zelenici ugnali NK Pohorje s kar 4:0. Ruški žogobrcarji so v minuli sezoni zasedli tretje mesto v četrti ligi ( MNZ Maribor). Dva gola je zabil 25-letni napadalec Žan Ramšak, po enega pa sta prispevala napadalec Blaž Brglez in vezist Jernej Čerenak. Tako so novinci v ekipi Denis Vezjak, Aleksandar Radić, Nejc Vovko, Blaž Brglez, Tilen Majšler in Jure Svenšek.

Klub je zapustil 28-letni napadalec Andraž Žurej, ki je sklenil športno pot, in se bo posvetil trenerskemu poslu v mladinskem pogonu kluba. Igral je kot desni krilni napadalec, ali napadalec v Sloveniji za Dravinjo in Celje. Za slednje je odigral 68 prvoligaških tekem, na katerih je dal šest golov. Ima tudi dva nastopa za mlado (U21) reprezentanco Slovenije. Igral je še za štiri klube v Avstriji.

  • 24 let šteje vezist Aleksandar Radić, ki je v minuli sezoni nastopal v dresu Zreč. Pred tem pa je dolgolasec igral za celjski Šampion, kjer je tudi naredil prve nogometne korake. Je izjemno borben in prodoren, in lahko igra na večih položajih zvezne vrste.
  • Levi bočni branilec Denis Vezjak je povratnik v belo-modro ekipo Dravinje. Šteje 25 let, in ima 16 prvoligaških nastopov. Doslej je nosil drese Aluminija, Drave in nazadnje kluba SV Wildon v Avstriji. Po potrebi lahko ta Konjičan igra tudi na desni strani obrambe, ali celo kot levi krilni napadalec.
  • Prihodnji mesec bo 26 let dopolnil napadalec Blaž Brglez, ki je minulo sezono nosil dres konkurentov iz Zreč. Ima že 24 drugoligaških nastopov in šest golov v dresu Dravinje. V sezoni 16/17 je igral tudi v sosednji Avstriji.
  • Nejc Vovko je dvajsetletni vratar, ki je v minuli sezoni nastopal za podprvake iz Slovenske Bistrice. Drugače gre za domačega igralca Dravinje.
  • 18 let šteje vratar Tilen Majšler, ki prihaja iz mladinske šole kluba NK Celje, Dravinja pa je njegov matični klub.
  • Svetlolasi Jure Svenšek šteje 20 let, in igra v zvezni vrsti. V minuli sezoni je igral za Kety Emmi Bistrico, ter kasneje v Avstriji za SV Schwanberg, pred tem pa za Aluminij in kadete Maribora.

Dravinja bo v uvodnem krogu gostovala pri sosednjih Zrečah. Tekma bo na sporedu v soboto, 14. avgusta ob pol šestih popoldne (17:30).

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Zavrču posegli po trenerski menjavi

Na trenerske menjave, ki so se v tem tednu zvrstile v slovenskem nogometnem prostoru, niso…