Zadnja dva dneva meseca Oktobra sta bila v vzhodni skupini tretje lige rezervirana za sedem tekem 12. kroga. Dve gostujoči zmagi, en neodločen izid ter 4 domače zmage so dale skupaj 21 golov.


IZIDI 12. KROGA:

  • Slovenska Bistrica: KETY EMMI BISTRICA – DOBROVCE 1:0 (1:0) Bračko ’19
  • Zreče: ZREČE – VIDEM 1:1 (0:0) Videčnik ’53 ; Čuš ’75
  • Šmartno ob Paki: ŠMARTNO – KOROTAN 3:0 (2:0) Trop ‘3, Danijel ‘5, Blaj ’58
  • Dravograd: DRAVOGRAD – DRAVINJA 3:5 (1:3) Kogelnik ‘5, Pori ’63, Podlesnik ’86 ; Čakš ‘6, B. Brglez ’14, Napotnik ’70, Ramšak ’30 on ’84
  • Celje: ŠAMPION – ŠMARJE 1:0 (0:0) Mihalič ’52
  • Zavrč: ZAVRČ – PODVINCI 3:1 (1:0) Štumberger ’39 in ’69 oba z 11m, Kocbek ’88 ; Žvikart ’61 (11m)
  • Cirkulane: CIRKULANE – POSAVJE 0:2 (0:2) Žur ’16, Rešetič ’42

▪️Štirje goli, 3 streli iz najstrožje kazni, 6 rumenih kartonov in rdeč je kratek opis tekme med ekipama Zavrča in Podvincev. Domači “beli haložani” so dobili prvi polčas z 1:0. Nato je drugi rumeni karton v četrti minuti drugega dela srečanja prejel 30-letni vezist Zavrča Blaž Jazbec, kar je pomenilo pot pod prho. Kljub temu so varovanci Gorazda Šketa grizli, napadali in trud se jim je poplačal s 4 zmago jeseni, s katero so se povzdignili celo na 7 mesto ligaške razpredelnice !!

▪️Pred okoli 100 gledalci smo v Dravogradu videli tekmo z največ goli v tem krovu. 8 žog v golu, 5 rumenih kartonov in dva rdeča sta začinila dvoboj dveh najboljših strelcev lige. Zmaga je šla v Slovenske Konjice, a bodo morali Konjičani v naslednji tekmi igrati brez Žana Ramšaka.

▪️Tudi v Slovenski Bistrici, kjer domuje vodilna ekipa lige, ki je gostila Dobrovce smo videli sila zanimiv obračun. Edini gol je z glavo v 19 minuti zabil 20-letni Matic Bračko. Njegov prvenec je zadostoval za tesno zmago varovancev Simona Dvoršaka, svoj drugi rdeči karton to jesen pa si je prislužul gostujoči vezist Žan Petek v podaljšku srečanja.

▪️Najmanj gledalcev v tem krogu je bilo v Celju na obračunu Šampiona in Šmarja. Pod edini gol na tekmi v 7 minuti drugega polčasa se je podpisal Luka Mihalič. V osmen nastopu je tako na tej tekmi zabil 6 gol sezone ta 22- letni napadalec in celjski ekipi priboril 7 zmago to jesen.

▪️Pred 150 gledalci smo v Zrečah ob lepem vremenu videli tretjo medsebojno tekmo Zreč in Vidma. Doslej je bila statistika na strani “orodjarjev”, ki so slavili enkrat, druga tekma pa ni prinesla zmagovalca. Niz druge tekme se je nadaljeval tudi tokrat. V prvem polčasu sta mreži mirovali. Nato pa je po prvem golu Blaža Videčnika v 8 minuti drugega polčasa gostujoči vratar Anej Milić moral po žogo v svojo mrežo. Dobrih 20 minut kasneje je 19-letni Rene Čuš presenetil domačo obrambo in to kronal s svojim prvim golom v dresu Vidma.

▪️Že po nekaj minutah tekme so lanskoletni drugoligaši iz Šmartnega ob Paki vodili z 2:0, nato sta obe moštvi zabili še po en gol. Za goste iz Prevalj je bil to 7 poraz v tej sezoni, medtem, ko se je Šmartno s peto zmago sedaj zavihtelo na 6 mesto.

▪️Oranžni haložani so na zadnji tekmi kroga gostili novince lige, ekipo Posavja iz Krškega. Pred več kot 200 gledalci so vsi pričakovali gladko zmago lani tretje ekipe lige. A na igrišču se je odvijalo vse povsem drugače. Nerešljiva uganka za oranžne domačine je bil 19-letni Domen Žur. Šentjernejčan je s svojim 5 golom jeseni v 16 minuti iz prostega strela goste iz 90 km oddaljenega Krškega popeljal v vodstvo. Njegov someščan Timotej Rešetič, pa je tri minute pred koncem polčasa postavil končni izid srečanja. Sredi drugega polčasa sta pordečela domača igralca Lipavšek in Bojnec, nato je stopil v ospredje še predsednik Cirkulan Primož Horvat, ki je takoj odstavil stratega Jureta Arsića.

  1. Peter KOGELNIK…(DRAVOGRAD)….14 golov
  2. Žan RAMŠAK…..(DRAVINJA)…………11 golov
  3. Nejc BRAČKO…..(KETY EMMI BISTRICA)….9
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krško začelo priprave na svojo 17. drugoligaško sezono

Drugoligaški klubi so te dni pričeli s pripravami na novo sezono. V torek je začel s pripr…